Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Chojnak79 C-klasa W202 Kombi S ... Żyrardów | 2005-08-17 14:11:57 Więc jak w temacie od zakupu mojego Espero minęło 10kkm więc postanowiłem się z Wami podzielić awaryjnością mojego Espero:
na początek podam, że jest to 1.8 w pełnej opcji z roku pańskiego 1997 z teoretycznym przebiegiem widniejącym na liczniku coś około 115kkm (teraz) Więc od początku- zaraz po zakupie udałem się do ASO co by mi sprawdzili co zakupiłem, o dziwo do wymiany miałem tylko końcówki drążków i tuleje tylnej belki, oczywiście nie zapomniałem zrobić podstaw czyli olej, filtr oleju, filtr powietrza, paski no i przeczyściłem klimę bo trochu waliła pieczarkami.... Z własnych poprawek standardowo przeczyściłem wszystkie styki w elektryce szyb i poczyniłem konserwację siłowników od centralnego. Pewnego smutnej nocy (po 3 miechach jazdy) po nader miłym spotkaniu z Jacem zerwał mi się kabel ładowania przy alternatorze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Podumowując Espero jest naprawdę bardzo fajnym autem (jak za swoją cenę) mało awaryjnym, baaardzo wygodnym i godnym polecenia. Ufff to by było na tyle .... |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-08-17 15:06:26 u mnie tez stuknelo 10kkm - z 67 na juz ponad 78kkm...
w tym czasie z winy rodzicow pasek rozrzadu i remont silniczka. no ale teraz juz spokoj - jeszcze troche i zawiecha pojdzie do kosza (troche jeszcze pojezdzi ale autem buja na zakretach) oprocz tego elektryka szyb - czyszczone styki. padlo sprzeglo i zostalo wymienione cale. wymienione koncowki drazkow wahaczy (? ![]() nowe klocki, tarcze sa jeszcze naprawde OK (przetoczone) ktos nam na podworku urwal wydech nazdepujac na niego - urwany ostatni tlumik. oddane do lakierowania klapka wlewu i drobne poprawki na aucie - wzgledy estetyczne. dogorywaja do smierci silniczki wycieraczek, bede reanimowac. awarii w trasie brak (procz padnietego silnika przez neiwymieniony w pore pasek rozrzadu) |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-08-17 15:12:22 Zawiecha, sprzęgło, końcówki drążków, wycieraczki, tuleje, wydech... toć to na 10 tys km wpizdu usterek. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-08-17 15:18:04 10kkm?? haha ja mam 170kkm..ale nie chce mi sie pisac co wymienialem.. ![]() |
![]() Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2005-08-17 15:38:41 Ano dokładnie Panowie - wszystko jeszcze przed Wami, u mnie też do 25 tysi nic się nie działo, a teraz przez półtorej roku mam 40 i co chwilę coś mnie zaskakuje, nie mówiąc o tym co jeszcze działa, a wiem że przydałoby się zrobić, bo może zaraz paść. Choć generalnie mocno nie marudzę... |
![]() Chojnak79 C-klasa W202 Kombi S ... Żyrardów | 2005-08-17 16:12:11 Panowie i Panie bardzo dużo zależy też od porzedniego właściciela - jak człowiek dba tak ma..... |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-08-17 17:09:46
dokładnie......... Przynajmniej wiesz co masz....... wiesz co muszisz wymienić i co może się zepsuć.......... dlatego mimo 264kkm nubirą nie szybko się jej pozbędę........ mimo takiego przebiegu ie psuła się nigdy tak często i dużo jak espero ![]() |
![]() JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2005-08-17 18:40:32 Ja mam dzisiaj na zegarach 75tys a mam go od 53 od listopada zeszłego roku i póki co to tylko płyn hamulcowy klocki 2 sprezyna filtry komplecik olej troche ciezkie rzeczy targam w bagazniku i duzoooooo paliwka tak ogólnie to autko całkiem fajne ![]() ![]() ![]() |
![]() Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2005-08-17 19:02:34
qrde ... fajnie masz 53 dni w listopadzie ![]() |
![]() JaChomik Klubowy Weteran Honda Civic 1.8 Szczecin/Glasgow | 2005-08-17 19:23:27
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w listopadzie miał 53tys kilometrów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() mifi Klubowy Weteran było ESPERO 1,5 Warszawa | 2005-08-17 19:38:16 Ja w swoim przy zakupie wymieniłem wachacz, sprężyny, kilka gumowych pierdół i rozrząd. Do dzisiaj przejechałem 23kkm bez żadnej awarii ![]() |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2005-08-17 21:11:22 W maju minęło jak mam espero 4 lata... przez ten czas przejechał u mnie ponad 100tysiecy. Wymienione: rozrząd 2x klocki... iles tam... wydech-1x razem z plecionką. tylne szczeki+cylindwerki+wymiana płynu. raz uszczelka pod głowicą(z mojej winy) przednie amory+gałki+sworznie+płyny(hamulcowy chlodzący, wspomagania.) Mechanizm wycieraczek, łożyska kól przednich, niedawno naprawa chlodnicy, termostat. Nie bede wypisywał reszty czynnosci eksploatacyjnych,bo to normalka. |