Wyfug sp076 by Malon

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
el0!

w poniedzialek zalozylem "sportowy" tlumik Krzysztofa Malona...
wersja z najmniejsza koncowka 1x76mm cena 189zl...
oprocz tego wymienilem srodkowy na alu cena 105zl...

wiec wrazenia... niski dzwiek ale nie dudniacy...
nie powoduje konwulsji u pasazerow, nie denerwuje podczas jazdy.
do 2500 obr/min jest pomruk... powyzej 3tys kland staje sie mniej bassowy
a przy 4 tys nie czuc juz bassu... ale dzwiek jest dalej inny od seryjnego.

moj "cenzor" powiedziala ze nawet nie zauwazyla roznicy...
no w sumie racja bo poprzedni ukl. wydech. mial 5 dodatkowych otworow...

wiec polecam Malon sp076 ludziom ktorzy nie chca zwracac na siebie uwagi przechodniow
ale chca slyszec i czuc sportowy oddech Koreii...

Mialem kiedys tlumik KM... poczatki obiecujace, ale... wlasnie czas robi swoje. Tylko ten czas dla KM troszke szybciej plynie. Po ok.2000km bas zmienil sie w ryk - taki mocno ogluszajacy. Okazalo sie, ze tlumik wyplul z siebie cale wytlumienie i pozostala gola puszka.
Jest jeszcze jedna opinia o KM, ze ogranicza moc silnika przez konstrukcje jakies zwezki - ale tego akurat nie odczulem.
Jako niskobudzetowy tlumik to jest calkiem OK tylko trzeba sie nastawic na wzrost wrazen dzwiekowych wraz z uplywem czasu. No i te koncowki... sa w wiekszosci modeli swietne... zwlaszacza te o kwadratowym przekroju.

Dyskusja o KM'ach na forum OKP

Samemu jestem użytkownikiem od jakiegoś miesiąca tłumika KN i mimo tej zwężki o której piszesz, ja mimo wszystko odczyłem SPORY przyrost mocy po założeniu go! - byłem w wielkim szoku że sam tłumik końcowy ma na to taki wpływ!
...a jeśli chodzi o hałas to faktycznie masz rację - moje Espero jest aktualnie NAJGŁOŚNIEJSZYM samopchodem klubowym !!!
...najśmieśniejsze jest to iż wydech ten wydaje takie wibracje, że gdy jadę po parkingu powolutku na jedynce, ok 5km/h, to samochodom koło których przejeżdżam włączają się alarmy - świetny efekt na wielkich parkingach np: pod IKEA, Geant, Carrefour - wszystkie fury zaczynają wyć gdy mój EROS przejeżdża

el0!

szanuje wypowiedzi wszystkich... ale
8 na 10 stomatologow zaleca uzywanie pasty Kolgejt...
tylko moze byc tak ze tych 2 naprawde wie co mowi...

a ja jestem taki ze wole uczyc sie na bledach i byc modrzejszy o doswiadczenia...
dlatego uzywam pasty "Biały Ząbek"

Witam

Moj kumpel zalozyl sobie takowy tlumik i po trzch miesicach "stal nierdzewna" taks skorodowala ze wolal kupic nowy niz jezdzic "zerdzewiala dupa"....
Zycze Ci zeby w Twoim przypadku okazalo sie inaczej, ale jeszcze sie nie psotkalem z dobra opinia o tlumikach pana Malona (wsrod uzytkownikow i tlumikarzy)

Pozdr
Jadzwin

Opinię mają bardzo kiepską...

Już lepiej dorzucić do Ultera

A jakie macie wiadomości na temat tłumików z AGMY? - chodzi mi o ich zachowanie po dłuższym czasie eksploatacji.

WItam,

Ja wypowiem sie o Ulterze ktorego mam rok.. Jeset dedykowany pod nasza fure i nie ma na nim ani sladu rdzy. Dzwiek ma ok, z katalizatorem jest bardzo cichy.... I to wszystko ))

Pozdr
Jadzwin

ile kosztuje ulter....?

Cytat:
2003-04-05 00:34:38, Dominik_Olechnowicz pisze:
ile kosztuje ulter....?

Od 340 do 500 zł.

Ulter!

Ciekawe czy mamy jeszcze zniżkę, kiedyś była.