| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Lee GF8 Katowice | 2003-04-04 12:13:15 el0!
w poniedzialek zalozylem "sportowy" tlumik Krzysztofa Malona... wersja z najmniejsza koncowka 1x76mm cena 189zl... oprocz tego wymienilem srodkowy na alu cena 105zl... wiec wrazenia... niski dzwiek ale nie dudniacy... nie powoduje konwulsji u pasazerow, nie denerwuje podczas jazdy. do 2500 obr/min jest pomruk... powyzej 3tys kland staje sie mniej bassowy a przy 4 tys nie czuc juz bassu... ale dzwiek jest dalej inny od seryjnego. moj "cenzor" powiedziala ze nawet nie zauwazyla roznicy... no w sumie racja bo poprzedni ukl. wydech. mial 5 dodatkowych otworow... wiec polecam Malon sp076 ludziom ktorzy nie chca zwracac na siebie uwagi przechodniow ale chca slyszec i czuc sportowy oddech Koreii... |
DrA eS ... | 2003-04-04 12:42:43 Mialem kiedys tlumik KM... poczatki obiecujace, ale... wlasnie czas robi swoje. Tylko ten czas dla KM troszke szybciej plynie. Po ok.2000km bas zmienil sie w ryk - taki mocno ogluszajacy. Okazalo sie, ze tlumik wyplul z siebie cale wytlumienie i pozostala gola puszka.
Jest jeszcze jedna opinia o KM, ze ogranicza moc silnika przez konstrukcje jakies zwezki - ale tego akurat nie odczulem. Jako niskobudzetowy tlumik to jest calkiem OK tylko trzeba sie nastawic na wzrost wrazen dzwiekowych wraz z uplywem czasu. No i te koncowki... sa w wiekszosci modeli swietne... zwlaszacza te o kwadratowym przekroju. Dyskusja o KM'ach na forum OKP |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2003-04-04 13:02:35 Samemu jestem użytkownikiem od jakiegoś miesiąca tłumika KN i mimo tej zwężki o której piszesz, ja mimo wszystko odczyłem SPORY przyrost mocy po założeniu go! - byłem w wielkim szoku że sam tłumik końcowy ma na to taki wpływ!
...a jeśli chodzi o hałas to faktycznie masz rację - moje Espero jest aktualnie NAJGŁOŚNIEJSZYM samopchodem klubowym !!! ...najśmieśniejsze jest to iż wydech ten wydaje takie wibracje, że gdy jadę po parkingu powolutku na jedynce, ok 5km/h, to samochodom koło których przejeżdżam włączają się alarmy - świetny efekt na wielkich parkingach np: pod IKEA, Geant, Carrefour - wszystkie fury zaczynają wyć gdy mój EROS przejeżdża |
Lee GF8 Katowice | 2003-04-04 13:56:55 el0!
szanuje wypowiedzi wszystkich... ale 8 na 10 stomatologow zaleca uzywanie pasty Kolgejt... tylko moze byc tak ze tych 2 naprawde wie co mowi... a ja jestem taki ze wole uczyc sie na bledach i byc modrzejszy o doswiadczenia... dlatego uzywam pasty "Biały Ząbek" |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-04-04 15:04:49 Opinię mają bardzo kiepską... Już lepiej dorzucić do Ultera |
Maciej75 Brawo 1.4 MJet Poznań | 2003-04-04 15:22:23 A jakie macie wiadomości na temat tłumików z AGMY? - chodzi mi o ich zachowanie po dłuższym czasie eksploatacji. |
Dominik_Olechnowicz Szczecin | 2003-04-05 00:34:38 ile kosztuje ulter....? |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-04-05 12:53:09
Od 340 do 500 zł. Ulter! Ciekawe czy mamy jeszcze zniżkę, kiedyś była. |