Co znaczy taki symbol ? hyundai lantra

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem z zapaleniem samochodu - rozrusznik kreci, bez efektow, zapalil mi sie natomiast taki symbol na desce rozdzielczej:
(-O-)
czy ktos wie co on oznacza ? w instrukcji nie ma o nim ani slowa ...

nie pamiętam dobrze deski lantry, jaki kolor lampki? jak czerwona to awaria czegoś lub za niski poziom np. płynu

nie pamietam w tej chwili - sprawdze po powrocie do domu ale wydaje mi sie ze chyba pomaranczowy

hmm mnie się on kojarzy z kontrolka ssania ale takowa chyba wystepowala tylko przy wersja z recznym ssaniem

Mnie się on kojarzy z kontrolka hamulca recznego, ktora swieci takze w niektorych autach gdy jest za malo plynu hamulcowego.

ręczne ssanie???
nie widziałem lantry z gaźnikiem

jesli to cos wniesie to moja lantra ma silnik diesla 1.9 produkcji citroena

uuuuuppppssss;
to od tego diesla trzeba było zacząć; sorry ale ja na razie nie wiem co to

jesli to pomaranczowa lampka
to z reguly oznacza swiece zarowe

powinna swiecic kilka sekund i potem zgasnac

Cytat:
2005-08-08 14:19:52, noras pisze:
jesli to pomaranczowa lampka to z reguly oznacza swiece zarowe powinna swiecic kilka sekund i potem zgasnac

nie, swiece zarowe mam z drugiej strony deski i jest to symbol takiej spirali, moze faktycznie ten nieznany symbol jest czerwony ? za pare godzin sprawdze

ta kontrolka to jest zwykłe kółko? nic w środku nie ma?

ta kontrolka to jest zwykłe kółko? nic w środku nie ma?

symbol jest czerwony i ma cos w srodku kola narysowane ale nie potrafie tego oddac za pomoca ASCII artu
wydaje mi sie ze ma zwiazek z hamulcami bo zapala sie po nacisnieciu hamulca przy wylaczonym silniku, plynu hamulcowego mam duzo
co do braku zaplonu to dzis mechanicy sholowali go do warsztatu, gosc glownie podejrzewa swiece zarowe - ja myslalem ze moze cos z wtryskiwaczami ...

trudno mi cos wnioskowac. czy przypadkiem nie masz czujników w klockach które ostregaja cie o ich koncowce. zwal koło wsadz głowe i zobaczysz cz nie ma przewodów przy klockach. tak czy owak kontrolka ta nie ma nic wspolnego z rozruchem ....... chyba ze masz tak wypasiony model gdzie komp nie pozwala na uruchomienie przy takim stanie klocków. zorientuj sie szybko zanim mechanir zaspiewa ci amerykanska cene niby za wtryskiwacze

zaplon juz naprawiony okazalo sie ze jednak swiece zarowe sie spalily i to wszystkie co do jedenej, teraz zapala w ulamku sekundy, klocki mialem wymieniane 2 miesiace temu wiec powinny byc ok - poza tym ten symbol nie pali sie nigdy przy wlaczonym silniku wiec moze po prostu glupieje jak naciskam hamulec gdy silnik jest wylaczony ?

Mialem kiedys w hondzie accord taki bajer ktory swiecil dopuki nie wcisnolem pedalu chamulca polaegal on na tym ze sprawdzal czy stopy wszystkie swieca jak wcisnolem lekko chamulec stopy sie zapalily i wszystkie zarowki byly ok to ow lampka gasla a jak byl jeden ze stopow spalony to moglem sobie przyciskac do usranej smierci a zarowka dalej swiecila sprawdz czy w twoim przypadku tak nie jest.

[ wiadomość edytowana przez: CzEkCzEk dnia 2005-08-13 08:37:28 ]