Jaki gaz do Lanosa 1,5 SE E-TEC 16V?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chce założyć gaz do Lanosa 1,5 SE E-TEC 16V.
W warsztacie gdzie go bede robić polecili mi Landi Renzo z jakims tam nowszym komputerem co to ma jakiś emulgator, emulator, modulator coś takiego podobnie brzmiącego. Nie bardzo się w temacie orientuje wiec chcę zapytać czy nie wsadzają mi kitu, czy taka instalacja dobrze pracuje z silnikiem Daewoo 1,5 SE E-TEC 16V?
Za opinie z góry wielkie dzięki.

chociaz jakas jedna malutka opinia na temat instalacji Landi Renzo.

z tego co wiem to lanosy bardzo dobrze toleruja gaz przecież jakiś czasz temu można było kupić lanosa z fabrycznym gazem,a co do instalacji to II generacja z kompem np Bingo S4 który posiada wbudowany emulator wtrysków zbiornik w koło i można śmigać POWODZENIA

A Landi Renzo to dobra instalacja bedzie?
Bo w tym warsztacie bede robił swojego lanosa, a tam mogą mi jeszcze założyć instalację Tomasetti albo Lovato.
Bingo nie znam. Tam raczej jej nie robią.

Bingo to nie jest instalacja tylko nazwa komputerka do sterowania gazu wiesz Landi Renzo, Lovato czy Tomasetti to wszystko jedno co ci zamontują byle zrobili to poprawnie i fachowo a wted bedziesz jeździć bez problemów POWODZENIA

Dzieki.
A jakie są jeszcze inne komputery?

Co tak właściwie zasadniczo odróżnia poszczególne komputery w instalacjach gazowych? Rozumiem, że sposób w jaki regulowana jest mieszanka gazu i powietrza doprowadzana do silnika. Ale jaki jest tu obszar regulacji? Czy chodzi o regulację fazy skupienia gazu, zawartości powietrza w mieszance, ciśnienia, temperatury?
I jak to sie ma do pracy silnika?
Co to jest emulator?

Jezu Angoos, to nie sekwencja tylko zwykła instalka. Każda praktycznie ma tak samo rozwiązany sposób dawkowania gazu tutaj Masz wszelkie informacje na ten temat.
A jeśli chodzi o komputerki to na naszym rynku najczęściej spotykane to Autronic, Lovato, Landi, BRC, Bingo, Omegas i jeszcze parę innych, których nazw teraz nie pamiętam. Różnią się nie sposobem dawkowania gazu tylko oprogramowaniem i jego możliwościami.
Emulator to układ, który oszukuje ECU samochodu, że układ wtryskowy i sonda lambda pracują poprawnie kiedy samochód jest zasilany gazem LPG, inaczej ECU zgłaszałby błędy. To tak w skrócie. Jak chcesz więcej to użyj szukaczki, na pewno znajdziesz gromadę info.

Wielkie dzieki.