Zbiorniki paliwa pojemności

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Moze juz sie ktoś spotkał żeby w omie był większy zbiornik na paliwo niz fabryczny?? Moze były jakieś wersje specjalne?? Słyszałem że gdzieś w polsce robia większe zbiorniki od nominalnych z atestem , ale nigdzie nie moge odszukać namiarów.

Noooo, interesujace, ja bym sobie taka setke wstawil.....
Tylko czy tam miejsce pod autem jest na to ?

a mi tam wystarczy ten co mam i tak nie zalewam codziennie do pelna
a z drugiej strony to po co dodawac sobie zbedne kg lepiej mniej a czesciej lepiej autko bedzie sie zbieralo

[ wiadomość edytowana przez: Trance_Matthew dnia 2005-08-19 18:27:29 ]

wydaje mi sie to sensowne w przypadku jazdy na opale w dalekie trasy na zachod... ale wtedy atest niepotrzebny...

ps. widzialem kiedys transita, ktory zatankowal do zbiornika 220 litrow opalowego. starczy na trase holandia i z powrotem...

Hmmm - biorąc pod uwagę, że pytający posiada dymiarkę, mniemam jakobyż ma dostęp do nadliczbowego paliwa (ach, te normy spalania na niektóre sprzęty... ) w określonych odstępach czasowych.
I dlatego jest tym zainteresowany . Takie luźne przypuszczenie z autopsji

W innym przypadku jest to IMO trochę bez sensu - dzisiaj odstęp pomiędzy stacjami nie jest jakiś tragiczny,a i kartek nie ma (chyba, że mają wrócić???)

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

a ja obstawiam wyjazdy do sąsiadów w celach "turystycznych"

ech te wschodnie rubieże,
uwaga na ptasią grypę, z kiełbasą od sąsiadów nie wpuszczą do kraju

Cytat:
2005-08-20 20:29:55, MEGA_3 pisze:
a ja obstawiam wyjazdy do sąsiadów w celach "turystycznych" ech te wschodnie rubieże, ...

Aaaa - jak tak, to w telewizorze podali, że niektóre to zbiorniki w błotnikach robią

-----------------

jeśli caravan to między dachem a podsufitką można też małe conieco upchnąć

Ja wręcz przeciwnie, myślę nad zmniejszeniem oryginalnego zbiornika paliwa bo i tak jest gaz, a zbiornik jest tak duży że nie da się wciśnąć drugiego tłumika. Ale zmniejszenie zbiornika zakłóci pracę komputera pokładowego gdyż ilość litrów wykrywanych przez miernik będzie fałszywa.

moj ma chyba napewno 75 ltr. a dlatego tak sadze ze jeszcze sie rezerwa nie zapalila ostatnio tzn bylo juz blisko ale na BP zalalem 69.80 ltr. Nieraz jak zapali mi sie rezerwa to jeszcze troche kilomoetrow zrobie zanim wskazowka siegnie szpilki i auto zaczyna sie dlawic.

Jaki problem?
Wywalic zapas i tam wstawic drugi zbiornik i go podlaczyc.

chłopaki mnie interesuje czy ktos robi zbiorniki z atestem wieksze. Jak juz było poruszane autko ma jezdzic jako cysterna na swch. znający temat wiedza oco chodzi. Poszukuje jeszcze wiekszego zbiornika do T-4 VW

Cytat:
2005-08-23 21:54:38, zamich pisze:
Jak juz było poruszane autko ma jezdzic jako cysterna na swch. znający temat wiedza oco chodzi.

ja nie znam. mieszkam na rubiezach zachodnich...
tu sie przerabia, zeby trachac na polskim opale nad ocean...

Audi 100 nie cygaro, tylko to następne ma 85 albo 90 litrów

Cytat:
2005-08-26 20:19:38, JanuszGnitecki pisze:
Audi 100 nie cygaro, tylko to następne ma 85 albo 90 litrów

Żeby długo nie szukać - moje ma na pewno 90 ltr.

-----------------

z tego co gdzieś zasłyszałem do Passat kombi ma zbiornik
105 l

passat w kombi wersja b3 ma dokładnie 100-105l . Trzeba przy tankowaniu ekstra odpowiertzyć zbiornik przyciskając magiczny przycisk przy wlewie. Zeby zmieściło sie tyle paliwa to ruscy na stacjach mają porobone najazdy pod koło zeby autko było przechylone to wtedy 100l wchodzi bez problemu i tankowanie dobywa sie szybko

jeden gość z mojego miasta kupił sobie Ascon Martina, zbiornik ma 110l , a auto to przecież cupe. Tyle że spalanie ma kosmiczne, więc taki duży zbiornik musi być