| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
profil-usunięty | 2006-02-15 15:17:15 |
kieleczek LOB MEMBER A i C Warszawa/Grodzisk Mazowiecki | 2006-02-15 15:50:37 W przedstawionej zasadzie działania tego "cuda" coś jest. Rzeczywiście np. tankowce zabiezpiecza się w podobny sposób, stosując katody z bardzo reaktywnych metali ale i tak myślę że w tym przypadku to zwykła lipa w rodzaju spinacza ubranego w plastikowe pudełeczko i nazwanego "urządzeniem diagnostycznym do silnika" czy jakoś tak i sprzedawanego na allegro po 49 chyba.
Pozatym gdyby to rzeczywiście działało to nigdy w życiu lobby blacharzy, producentów zabezpieczeń antykorozyjnych, szpachli, lakierów itd. nie dało by czegoś takiego sprzedawać i to tak w niskiej cenie. Ale jeśli to działa to jestem gotów dać parę stówek i mieć spokój |
irek71 omega b mv6 3,0 piaseczno | 2006-02-15 16:17:18 witam
widzialem juz kiedys podobne cudo w poldku ojca mojego kumpla i moge powiedziec tylko tyle ze rdza i tak go zjadla
pozdrawiam irek |
Stiker opel omega a cd Czeladź | 2006-02-15 16:52:25 A moj sasiad ma takie cos w ZAZ tavria od nowosci (1999rok) auto garazowane i efekt jest!!!! jak do tej pory szyby i opony nie zardzewialy bo cala reszta tak i to bardzo |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2006-02-15 17:30:54 he he musze przyznać że sposobów na zarabianie pieniędzy jest sporo ......ale potrzebni sa jeszcze jelenie którzy to kupują
a tych jak widać nie brakuje w naszym kraju
podobnie jak spnacz w obudowie plastikowej
dobre ..... |
Evert Opel Omega A Caravan ... Świnoujście | 2006-02-15 17:31:15 Miałem kiedyś Rekorda gdzie właściciel poprzedni cos takiego założył przy kielichach amorków - jaki był efekt? Jak siadło to kupiłem drugiego bo nie było co spawać ![]() |
omegabmaks LOB MEMBER omega B 2.5 TD Warszawa | 2006-02-15 17:31:46 Witam,
Miałem coś takiego w poldku. Nie garażowany, jeżdzony okrągły rok. Jak działało, nie widać było rdzy ok 8 lat, potem zardzewiał. Może w mniejszym stopniu (?) pozdro, maks |
profil-usunięty | 2006-02-15 19:13:56 Zwrócie uwagę, że w tabeli napisali, że do omci potzreba aż 2 takie urządzenia
Ciekawe, ile ich potrzeba do ciężarowego?!
A kasa leci...spoko |
mik41 omega tzw.C 2.5 td Leicester UK | 2006-02-15 19:46:15 10 żeby plandeka na przyczepie nie rdzewiała |
mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2006-02-15 21:15:20 Ogolnie teoretycznie to powinno dzialac.W Gdyni "Blyskawica " zostala wyposazone w ten system zabezpieczenia anodowego. No i od 4 lat,czy nawet pieciu nie bylo akcji kolejny remont i malowanie. Moze to nie dziala w 100% ale jakos opuznia proces korozji,czy utleniania sie. Ale sadze iz nie jest to takie proste urzadzenie jak to na allegro. |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2006-02-15 23:15:18
Z tego co wiem, to nasz jedyny niszczyciel właśnie się remontuje
Więc może to jednak nie takie najlepsze |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2006-02-16 10:40:22 Ostatnio na TVNTurbo robili testy zimowe.
Testowali opony letnie (na sniegu), zimowe, lancuchy, lancuchy "w sprayu" oraz tzw. nakladki na opony. Najciekawsze byly te nakladki. Wygladalo to jak pokrowiec na opone, z materialu. Jak zobaczylem, ze nakladaja cos takiego na opone to sie w glowe popukalem. Beda jezdzic na tym jak po lodzie przeciez, zero bieznika, wszystko zasloniete. I zrobili test. I co sie okazalo ? Ten material, nakladka, byla raptem odrobinke gorsza od lanuchow na kolach ! Jakbym nie zobaczyl to bym wysmial, gdyby ktos mi opowiedzial. Przeczy wszelkiej logice.... Moze i z tym anodowaniem jest podobnie ? W koncu nawet ocynk nie zabezpieczy blachy przed korozja na wieki, wiec tu pewno podobnie. Tak czy owak, wyglada to mocno "lipowato". Pozdrawiam, Vino |
mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2006-02-16 13:30:49 To moze to urzadzenie to sabotaz? Moze nalezaloy popodrzucac te gadzety tym z forum z ocynkiem,czyli od audi?hihi |
Joka89 OPEL OMEGA Zgierz | 2006-02-19 15:16:45 Ja mam to w trabancie od 14 lat i nic się nie dzieje, nic mi nie koroduje to jest cudowne wszystkie elementy karoserie bez śladów korozji ![]()
Oczywiście żartuje hahahahahah ale te pozytywne opinie może faktycznie właściciele trabantów wystawiali |