| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
szefer DEADSOUL opel Omega Bi-Turbo Poznań | 2006-09-06 11:05:56 Wymien olej w skrzyni, najczestrzy problem z automatami to wlasnie olej. |
krzychoo2 Omega B Gliwice | 2006-09-06 11:07:15 miałem bardzo podobny problem, skrzynia gubiła 3 bieg.
czasami działała ale częściej nie. Mechanicy bawili się z tym prawie 1 miesiąc Bo za bardzo nie wiedzieli co było przyczyną wozili auto po serwisach na techa podłączali podmieniali komputer od skrzyni i same podzespoły sterujące. Aż w końcu nie wytrzymałem i zostałem z nimi w warsztacie do późnej nocki i przy mnie sprawdzali jeszcze raz wszystkie elektrozawory i udało się zlokalizować przyczynę. Problemem okazał się być elektrozawór, który okazał się działać ale za słabo, przez co nie zawsze udawało mu się przełączać na 3 bieg. Teraz będąc mądrzejszym o 3000 pln. Życzę powodzenia. |
Nixon DEADSOUL Caravan MV6 Warszawa | 2006-09-07 12:16:19
Po rozjaśnieniu opisu przychyliłbym się do wskazania na elektrozawór. Elektrozawory dają się reanimować, to jest cewka poruszająca trzpieniem siedzącym w jej środku. Po przybrudzeniu trzpienia pojawiają się opory, i elektrozawór reaguje za wolno lub czasem wcale. Delikatne oczyszczenie trzpienia może załatwić sprawę. Ten problem nie jest AFAIK diagnozowalny elektronicznie (np Techem), bo z punktu widzenia sterownika wszystko jest ok - wysłano polecenie do elektrozaworu, elektrozawór "nie jest uszkodzony". Nowy elektrozawór jest drogi, używki fachowiec założyć nie będzie chciał albo nie da gwarancji na robotę, co na jedno wychodzi. Sama robota nie powinna być droga, ale zdjęcie/założenie/uruchomienie skrzyni plus płyny i filtr robią swoje. Poważniejszych napraw skrzyni nie należy robić, tylko kupić używkę z gwarancją rozruchową. Zdziwisz się, jakie są tanie w relacji do robocizny fachowca od automatów. A kowalom bym tego nie powierzał, problemy gwarantowane. pozdr, Robert co posiada czwartą ASB w drugiej omedze, więc trochę już się orientuje . |