Moja odbudowa zakończona!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Za bazę miał posłużyć MKVII RS2000 niestety po rozbrojeniu budy okazało się że z tą budą raczej nic nie da się już zrobić (ogromne ilości rdzy praktycznie w każdym miejscu). Decyzja zapadła szybko: Nowa buda + przekładka wszystkiego ze starej.
Nowa buda była z MKVII i została przerobiona według mojej wizji:
-przód przerobiony na MKVII
-likwidacja zamków
-likwidacja kierunkowskazów
-likwidacja listew bocznych
-zmienione zderzaki przedni i tylni
-zmienione światła tylne i przednie
-wloty w masce
Cała buda została zabezpieczona i polakierowana na nowy kolorek( wybór koloru to naprawdę bardzo trudna decyzja)
Po polakierowaniu pozostało tylko złożyć autko do kupy, przy okazji trafiły się troszkę większe felgi Borbet z oponkami 215/40/16
Prace nad samochodem trwały około 4 miesięcy ale warto było czekać.
Zawias, środek i silnik narazie bez większych zmian, plany są ale narazie nie chcę zdradzać szczegułów żeby nie zapeszać

Na koniec krótak ralacja zdjęciowa

Efekt końcowy:

szkoda ze wpadles na pomysl zainstalowaniu w aucie tego typu zderzakow...

poza tym elementem (ktory mi przynajmniej spodobac sie nie moze) wyglada, ze robota wykonana starannie.

P.S. Mam jeszcze pytanko dlaczego klamki sa z MKVI?

[ wiadomość edytowana przez: BUGZ dnia 2006-12-01 12:46:14 ]

maska mi się podoba, zderzaki i gładkie boki nie

ale gleba jest tu konieczna

Bugz bo to buda mk6.. Deska przelozona i przod przerobiony na mk7...
Tak mi sie wydaje.

A co do auta..
Kolor,swiatla przednie i maska - bardzo mi sie podobaja...
zderzaki,tylne swiatla - tragiczne

Obniz auto bo wyglada jakbys mial startowac w wyscigach terenowych..

Dokładnie nowa buda to MKVI przerobiona na MKVII, gleba będzie napewno

Kawał dobrej roboty!!! Ale tak jak napisał BUGZ: zderzaki mi się wogóle nie podobają Jakby przedni był normalny z halogenami, a tył Zender, byłoby dużo lepiej. Szkoda, że przy takiej ingerencji w blacharkę nie zmieniłeś klamek na MKVII. Natomiast podoba mi się bardzo: przód od MKVII, lamby black, ogólna renowacja całego nadwozia, deska z MKVII

fajny kolor
zderzaki nie pod moj gust
a ten grill to naprawde elegancki chyba ja sobie zmienie na plaster miodu

ogólnie mi sie podoba z tym że nie jestem zwolennikiem takich zderzaków wolałbym od rs'a ale każdy ma inny gust,kolor fajny i reszta też wporzo

Cytat:
2006-12-01 13:11:21, koniuXR3i pisze:
fajny kolor zderzaki nie pod moj gust a ten grill to naprawde elegancki chyba ja sobie zmienie na plaster miodu

problem w tym ze to nie jest zwykly plaster miodu...

Gratuluje i podziwiam zapał.

Tak jak poprzeicy pisali - bardzo ładnie, ale zderzaki
Koor ładny, ale mógłbyć ładniejsazy -> patrz wątek Barkstera.

No i te lexusy...

ale mimo wszystko jest ok

Wow udalo ci sie kupic mk6 bez dziur w podlodze?? tosz to niemal graniczy z cudem!gratulejszyn Poza tym tak jak poprzednicy zderzaki.ogolnie piekna essina i gratuluje zapalu!

Moim zdaniem kawał dobrej roboty, naprawde widać ogrom prac włozonych w to auto. Oby więcej takich ludzi...

P.S Gleba koniecznie...

Cytat:
2006-12-01 19:00:44, kaes pisze:
Wow udalo ci sie kupic mk6 bez dziur w podlodze?? tosz to niemal graniczy z cudem!gratulejszyn

Ja mam MK6 i żadnych dziur nie ma i nie było a kupiłem ponad rok temu

Cytat:
2006-12-01 13:23:33, BUGZ pisze:
problem w tym ze to nie jest zwykly plaster miodu...

czy to plaster miodu Zender??

Cytat:
2006-12-01 19:35:27, Kijarasz pisze:
Ja mam MK6 i żadnych dziur nie ma i nie było a kupiłem ponad rok temu

No wlasnie.duzo zalezy od tego jak sie dba o autko.niestety niemiaszek ktory mial mojego essa nie dbal o niego.blachara na zewnatrz jest w super stanie bo ani znany wszystkim korodujacy wlew paliwa lub nadkola tylne nie jest mi znany ale podloga przy progu jest fatalna.swoja droga ile moze kosztowac wyspawanie podlogi przy progach + wspawanie nowych progow?Narazie wymienilem w essie wszystkie amory i laczniki.Poza tym odpukac kaesowoz totalnie bezawaryjny!!!sorry za OT

Ladny kolorek wszytko ok ale jak wielu mnie ten typ zdeerzaków nie pociaga ale kazdy lubi co innego pozdro

Cytat:
2006-12-01 12:53:41, open pisze:
A co do auta.. Kolor,swiatla przednie i maska - bardzo mi sie podobaja... zderzaki,tylne swiatla - tragiczne Obniz auto bo wyglada jakbys mial startowac w wyscigach terenowych..

Popieram w 100%

Autko bardzo ładne jednym sie podoba to innym coś innego mnie np. bardzo a co do gleby to raczej nie możliwe z tymi zderzakami ja posiadam tak samo zrobione autko tylko jeszcze tylnią klape mam wygładzoną i inne progi dałem i prubowałem go zglebić niema szans niestety . Takie jest moje stwierdzenie.

szczerze to wole ze zderzakami z rs'a jak prawie każdy tutaj ale natych tez mi sie podoba, a światła przednie to normalnie kozackie są i macha też.Gratuluje kozackiego autka

mi też sie podoba
widze że nie tylko ja pozbyłem się wytłoczeń na drzwiach po listwach