"Czarna skrzynka" pod fotelem kierowcy w Omesi A

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Właśnie, co to jest ? Temat był juz poruszany na forum, ale nie padła żadna odpowiedź... Przypomniałem sobie o niej ostatnio, jak szukałem przez 1,5 h blaszek od włącznika szyb po całej Bestyjce :)

To napewno "teczka Tymińskiego". Do dziś jej szuka.

----
Starsi pewnie pamietają...

Kartos prześmiewco nie dokuczaj koledze, przyznaj się że nie wiesz. Tymiński był za cienki bolek, żeby mieć taką furę jak omesia i nikt by go nawet do niej na 100 metrów nie dopuścił. Inna sprawa, że w tych omesiach A są różne dziwne rzeczy więc może to jest podręczna skrzynka na narzędzia. W omesiach B znanych z niezawodności zostały zlikwidowane

I kto tu jest prześmiewcą Pewnie że nie wiem. U mnie pod siedzeniem sąpapierowe torby po hamburgerach

Salmon, poważnie mówiąc, jeśli nikt Cię nie oświeci, przejrzyj EPC, albo po prostu odłącz to cholerstwo i zobcz co się będzie działo. :)

Cytat:
To napewno "teczka Tymińskiego". Do dziś jej szuka.

Pytałem, nie przyznał sie że to jego. :) Humory widzę jak zwykle dopisują ??

W EPC szukałem, na schematach rozmieszczenia podzespołów tez nic w tym miejscu nie widać, a dobrze byłoby wiedzieć, co to jest, żeby na przyszłość nie szukać całym samochodzie... Jak np. układ szumnie nazwany na schemacie elektrycznym "urządzeniem sterującym automatycznym podnoszeniem szyb", zaszytym wg TIS-a w konsoli środkowej, które to urządzenie jest płytką drukowaną o rozmiarze 0,5x2 cm zabudowanym na przełączniku szyby kierowcy :) Już miałem rozpruwać konsolę, a przypadkiem odkryłem :) Tak więc zrozumcie Panowie moją niezaspokojoną chęć poznania funkcji tej skrzyneczki (sądząc ze wcześniejszych postów nie tylko moją).

Pozdrawiam raz jeszcze

A jesteś pewien, że to Omega a nie Boening 747 ????

Stawiam na Al-kaide, czy jak jej tam

A nie masz fotela z napędem elektrycznym? (albo elektrycznego )

Pzdr.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

faktycznie odlacz odpal auto i jak pojedzie to zobacz ile ma do setki i jaka bedzie mial Vmax. moze to pudlo to jakis elektroniczny ogranicznik predkosci i dlatego go nie ma na schematach zeby go wszyscy nie odlaczali? a jezeli nie to jesli to zabiera prąd a po odlaczeniu auto dalej jedzie to napewno doda Ci to troche mocy! mniejszy pobor prad = wieksza moc na kołach!!

Jest to kalkulator wtrysku albo jak kto woli komputer.
na moim jest napisane COMMODORE 64

POZDR

Panowie, to KATAPULTA !

Ale ci omesiarze to dranie, żaden nie wie a dokuczają koledze.
Salmon, oni ci po prostu ZAZDROSZCZĄ bo masz lepszy wypas. Zamiast przewracających sie po podłodze śmieci jak np u Kartosa, czy grzechoczących narzędzi i cząstek zamiennych u ciebie jest wbudowana gustowna, elegancka i intrygująca skrzyneczka, dzięki czemu od razu twój presige wzrasta niepomiernie , a konkurencja żółknie z zazdrości oczywiście konkurencja asiarzy, bo my z betek jesteśmy ponad to

A tak naprawdę to muszę zalukać pod fotel. Mam Seniora tydzień, wiec może też nie widziałem czarnej skrzyneczki pod fotelem... hehe :)

Witam,

panowie a czy to czasem nie jest połączone z podnośnikiem fotela? z tej czarnej skrzsynki od jakiegoś czasu wystaje mi zgnieciony przewód i nie działa mi podnoszenie fotela :( Może to jest od tego???

pozdr.

Panowie powaznie to komputer jest!!!!!!!!!

pozdr

ciekawe do czego jest potrzebny ten ''komputer'' w moim dieselku, moze amerykanska Agencja Bezpieczenstwa podsluch podlozyla

Fakt, doszukiwałem się przez jakiś czas w internecie, czy Omesia to nie zarzucony lub przegrany projekt myśliwca przechwytującego przystosowany do zadań cywilnych :)
Ale tak w ogóle spodobał mi się ten wątek, teraz to już naprawdę nie wiem komu wierzyć - chociaż wersja Czarnego jet najbardziej prawdopodobna . OK, przepraszam, że zapytałem i uraziłem wszystkich wykazaniem wyższości Bestii A poprzez posiadanie tajemniczej skrzynki ;)

Pozdrawiam

Witam

Opinie sa różne ja tez coś słyszłem na ten temat i gdzieś mi się obiło o uszu, że to moduł sterujący wspomaganiem aczkolwiek nie zabardzo mi to pasuje. Mam tez to ale jeszcze nie ruszałem. Można by odłączyć i sprawdzić co nie działa??!!

Pozdrawiam

ej!!!!kalkulator wtrysku to nie jest !!!!!!!komp jest pod nogami pasazera...sam juz nie wiem co to jest...podobno komp ABSu.
modul wspomagania na pewno nie bo wspoma jest mechaniczna a nie elektryczna...

pozdr

Witam

Z tego co podają wszystkie instrukcję moduł sterujący ABS-em jest po lewej stronie kierowcy przy słupku aczkolwiek go tam nie widziałem (sprawdzałem). Patrzyłem też jak wiązki kabli idą i to co mi sie udało wyśledzić to to, że kable idą do przełączników otwierania szyb i do drzwi...czyżby moduł sterowania otwieraniem szyb? Bo takowy jest przedstawiny na schemacie albo faktycznie jestem przemieszczającym się ładunkiem wybuchowym Sadama
Pozdrawiam