Ciągłe problemy z instalacją (strzały itd.) ! POMOCY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Nissan Primera 1.6 16V pełęn wtrysk. Przejechane 220 tys. km (6-7 tys na gazie). Instalacja Autronic AL700. Instalacja ma już z 3-4 miesiące.

1. Samochód nie ma mocy. Słabe osiągi.
2. Obroty pływają.
3. Potrafi zgasnąć na jałowym biegu. Nieraz gaśnie na skrzyżowaniu podczas ruszania (daje lekko gazu, a on dostaje czkawkę i się dławi i gaśnie)
4. Miałem już 2 strzały. Po jednym delikatnie pekła pokrywa filtra powietrza. Po 2 obudowa została dość mocno rozerwana.

PYTANIA:

Proszę powiedźcie mi jaki powininem mieć mikser (nawet dokłądny model) w takim samochodze, bo może gazownicy zły dobrali?

Nie mam tego gwizdka - zabezpieczenia przed wybuchami. Czy to normalne że nie zawsze go zakładają? Jaki mógłbym/powinienm mieć?

witam.

skoro instalacja ma 3-4 miesiace to znaczy ze jest jeszcze na gwarancji.

widze jedno rozwiazanie -- jedziesz do firmy ktora zakladala ci gaz i robisz zadyme ze samochod zle dziala na gazie (na benzynie musi jezdzic normalnie), maja zrobic tak zeby bylo dobrze no i oczywiscie kupic nowa obudowe filtra.

pozdrawiam

Chłopie, ja w ciągu tych 3-4 miechów byłem tam z 6 razy na regulacjach itp. raz całą elektronikę nowa wsadzali...

Ale, masz rację pojadę tam jeszcze i narobię chyba dymu !!!

PS. Niech ktoś napisze jaki powinien być ten mikser i najlepiej też reduktor do mojego samochodu.

DZIĘKI !

witam,

co do miksera ci nie pomoge, ale reduktor zeby byl na conajmniej 140KM. zeby zostala jeszcze jakas mozliwosc reglacji.

takie jest moje zdanie

pozdrawiam

Wymień przewody wysokiego napięcia(JP118 92zł),świece (SFE65PRS GAZ 33zł).
Jeśli to nie rozwiąże problemu,jedż do montażysty.
Przy plastikowym kolektorze obowiązkowo montować zawory.

Dzięki za odp!

Wymienię przewody i kopułkę. Świece już 2 X wymieniałem raz na Bosha i potem na NGK (na nich jeżdżę). Kolektro jest metalowy.

Proszę niech wypowie się wytrawny gazownik jaki proponowałby mikser pod moje auto, bo chce to zmienić. I czy kazać zamontować gazownikom ten gwizdek?

Cytat:
I czy kazać zamontować gazownikom ten gwizdek?

Jeżeli samochód jeździ na benzynieOK, to ja bym się z tymi panami nie bawił, widać, że panowie nie potrafią tego zrobić dobrze, ja ze swoimi gazownikami bujałem się ponad rok, bo miałem miękkie serce na początku...

Warto jeszcze sprawdzić czy nie łapie gdzies tzw lewego powietrza.

Strzały to napewno:Swiece,przewody wysokiego napięcia lub cewka. A co do obrotów to po prostu rozmywa sią komputer bęzynowy miałem to samo. Spróbuj pojeżdzić na samej bęzynie około 50-70km powinien się ustawić ale problem wraca po około 2000km.Jeśli to pomoże to znaczy że za wolne są wtryski w twojej instalacji.Nie wiem co to znaczy gaśnie na jałowym biegu,jesli przy np.80 na godz.na luzie gaśnie to znaczy że jest za dużo wdmuchiwanego powietrza,powietrze powinno być zasysane z pod maski a nie tak jak przy bęzynie z przed maski

Wyrzuc to cholerstwo i zainstaluj IV generacje !! Kolega z pracy ma nissana i jezdzi bezproblemowo na gazie. ja sam mam IV generacje w megane i jestem zachwycony. ZERO różnicy gaz-benzyna.