Seat Cordoba 1,4 - jaka instalacja ????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich serdecznie.

Po latach pozytywnych doswiadczeń z LPG na Polonezie dojrzałem do zamontowania instalacja w obecnym aucie. Jest to Seat Cordoba 1,4 rocznik 2002. nie wiem nawet jaki mam kolektor ...

Zależaloby mi ja instalacji pełnej - jak miełem w Polonezie , współpracującej z komputerem pokładowym i sondą lambda.
Od tamtego czasu wiele się zmieniło - nie mam więc rozeznania .

Prosze o informacje - jaka instalację najlepiej zastosować do tego modelu auta? Jaka jest orientacyjna cena ?

z góry dziękuję ,

wiem już, że mam plastykowy kolektor. Może teraz mi kto podpowie ?
w moim miescie - gazownik- zaproponował mi "pełną sekwencję" IV generacja (Bedini Vento 2001 ??) za 3.000 z polską elektroniką (GazTech) i 3500 za wersję z elektroniką włoską

dobra oferta ? jaką brać ?

no czy ktoś mi podpowie ?

ciagnę ten wątek- i ciągne : nikt nie potrafi nic doradzić ....?

Jak to jest na tym forum - gadają sobie tylko koledzy z kolegami czy czasem, ktoś ma szczęście i łaskawie mu sie podpowie ?
założyłem drugi wątek - i nic !
Co jest ? wszyscy mądrzy naraz wyjechali na urlopy ?

Skoro juz jestem "na grupie" podziele sie informacjami :

od wczoraj mam założony : GasTech 500 S firmy D.T. System - IV generacja , pełna sekwencja.
Wszystko chodzi OK ... poza :
1. Nieco głośniejsza praca na gazie
2. Przy gwałtowniejszym wcisnieciu pedalu przyspieszenia słychac głośniejszy odgłos jakby .. z listwy ? dzisiaj jade pocwiczyc temat z gazownikiem

czy takie objawy są normalne ? jest jakies "docieranie się" wtrysków, elementów instalacji ??

to nie tylo na tym forum to sam sie dzieja na FEFK jak coś odpiszą to z wielką łaską widocznie masz racje ze forum jest tylko po to zeby znajomi mogli sobie pogadac OBCYM WSTĘP WZBRONIONY........................jeszcze troche to sami bedziemy sobie odpowiadać zero pomocy

Witam.
Mam trochę czasu więc staram się trochę na pytania odpisywać i takich jak ja jest tu wielu ale z fachowców moze kilku. więc nie ma sie co obrazać,że nie ma natychmiastowej odpowiedzi.
po pierwsze nawet nie wiadomo skąd jesteś
po drugie interesuje cie tylko cena instalacji bo piszesz którą brać a nie która będzie najlepsza. Chociaż najlepszą partacz może spi===lić.
To tak ogólnie.

hej Croma1 - coś niedokładnie czytasz . Pisze skąd jestem i pisze też co mi gazowinik zaoferował. Co więcej pisze tez jaką mam założona i jakie zauważyłem "niedogodności" - jak juz się wysilasz na zlośliwe uwagi to przy okazji jako "fachowiec jeden z zaledwie kilku" udzielisz mi odpowiedzi na moje zapytanie .

Dodam, że moje auto ma :
1. Nieco głośniejsza praca na gazie
2. Przy gwałtowniejszym wcisnieciu pedalu przyspieszenia słychac głośniejszy odgłos jakby .. z listwy (gazownik twierdzi ze reduktor )
to jeszcze,
paląc 6,5 benzyny - teraz bierze 9/100 gazu.
Dzis postaram sie umowic na diagnostykę - ale fachowe uwagi będą mile widziane.
pozdrawiam,

Witam.
Masz rację nie zauważyłem,że jak klikniesz na "odpowiedz na post" to trcą się nazwy miejscowości i jest tylko ostatnich pięć odpowiedzi.
Jeśli chodzi o instalację to na nich nie pracujemy więc z nią nie mam żadnego doświadczenia.
Pytanie tylko czy czasem nie jest listwa wtryskiwaczy przymocowana do karoseri. Bo wtedy bardzo mocno ja slychać.

O widzisz ! dobra podpowiedz! dzieki
Jako, że kolektor ssacy mam od strony kabiny listwa jest rzeczywiscie przymocowana do karoserii - jak ? jeszcze sie nie przyglądałem ... Gazownik mówił, że jest ciszej gdy jest odwrotnie -co by sie zgadzało.
Musze polysleć nad jakimś uchwytem kompensacyjnym.

Jeszcze jedna kwestia - po jakim przebiegu można zarżnąć sonde lambda przy zbyt bogatej mieszance ? kazali mi przyjechac do przeglądu po 1000 km - ale boje sie ze sonda tego nie wytrzyma ...

czesc, chciałbym sie dowiedzieć jaką w koncu założyłeś instalację????

jak pisze ponizej (zobacz) : GasTech 500 S firmy D.T. System - IV generacja , pełna sekwencja.