| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Chawek Corsa World Cup Sport Poznań | 2005-08-10 22:37:41 Witam!
Mam dziwny problem z autem, mam instalacje II generacji, od jakiegos czasu pojawil sie problem z odpalaniem auta, jednak nie występuje on cały czas tylko czasami, np rano odpalam bez problemu ale jak przejadę z 20km to po odpaleniu czasami gaśnie, czasami silnik wejdzie na 500 obrotów i się trzesie jakby miał wyskoczyć spod maski. Dziś miałem 2 razy taką sytuację że wjechałem na parking, zatrzymałem się i wyjąłem kluczyk ze stacyjki a silnik pracowal jeszcze dobre 2 - 3 sekundy na jakies 500 obrotów po czym dopiero zgasł, po tym były duze problemy z odpaleniem, musiałem go pokręcić z 5 sekund na rozruszniku i dopiero odpalił (odpalam na benzynie a gaszę silnik na gazie). Na forum wyczytałem że problemy z odpalaniem są przez zabrudzone wtryskiwacze benzyny, kupiłem formułe do czyszczenia firmy STP ale nic nie dało Ma ktos jakis pomysł? |
Chawek Corsa World Cup Sport Poznań | 2005-08-15 00:43:47 Ale jak jadę i gasze silnik na benzynie to nie ma problemów z odpalaniem więc to chyba nie problem dolotu? |