| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Dariusz Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2003-03-12 10:22:32
To NORMALNY predkosciomierz i NORMALNY licznik km . Taki na lince obrotowej. Linka się kręci wraz z obrotem kół, licznik kilometrow poprzez przełozenia, też się kręci i jeśli opony są 65/14 to nawet pokazuje dokladnie dystans . Linka kręci też aluminiową tarczą , naprzeciwko niej jest wskazówka prędkościomierza (na sprężynie) z magnesem, powstają prądy wirowe w tarczy, wskazówka się wychyla i , pi razy oko, pokazuje "dokładną" prędkość . |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-03-12 12:06:28 jest szybkomiez przy wyjsciu ze sprzyni biegów sygnał z niego idzie do ECU ale on jest niezalerzy od predkościmierza ktory jest napędziany linką... jezeli che wykorzystać sygnał z niego to poszukaj kostki koło wyjscia mechanizmy zmmiany biegów na skrzyni.... chyba 3 piny.... |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-03-12 13:24:25 hehehe czyżbyś sobie teryfe z espero robił.....????????
wiesz licznik do taryfy sie chyba podłącza inaczej...?? jechalem kiedyś taryfą notabene starym passatem gasciu jedzie może 80 na moje oko wszyscu nas mijają... myśle sobie ekonomista zerkam na cyferblad a tam, 140km/H az mnie zatkało spryciaż preskalował sobie miechanizm pomiaru predkości ..... |
daddy Espero Wrocław | 2003-03-12 19:18:55 No nie. Montuję komputerek pokładowy i potrzebny mi czujnik drogi.
Ale co z moim pytaniem o ścisły związek obrotów linki i sygnału ze skrzyni ? |