Podświetlanie wyświetlacza - moc żarówek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Miałem zepsuty wyświetlacz komputera i kupiłem sobie sprawną używkę za 400 zł :/ noo ale wszysciutko wyświetla przy okazji pobawiłem się w zmiane podświetlenia ale mam pytanie. Coś mi się kojarzy że wyświetlacz gubi ściezki przez temperaturę bo coś tam się utlenia ??? a ja wstawiłem do niego żarówiki 5 Watowe zamiast 2 Watowych - takich jakie były oryginalne czy może to zagrażać żywotności mojego pięknego sprawnego wyświetlacza?? jak dotykam go z zewnątrz przez zegary jest moim zdanie podejrzanie za ciepły noo ale może niepotrzebnie się czepiam a drugie pytanie czy ma ktoś pomysł jak efektywnie podświetlić wyświetlacz tak eby świecił na nibiesko boo żarówki nie zdały egzmainu ( może dlatego że były malowane a nie z kolorowego szkła) a diód nie próbowałem ? Dzięki za ewentualne podpowiedzi noo i POZDRAWIAM wszystkich

Zdecydowanie 2W

A ja zdecydowanie polecam białe diody, wystarczą dwie

oto efekt:

EDIT: ja głupia cipa nie zauważyłem, że piszecie o B, a ja wam tu z moim zabytkiem wyskakuję. Sądzę jednak, że zwykłe żarówki mają kolor żólto-nudny, malowane - nijaki, a niebieskie diody ostatnio zbyt modne są. Białe za to takie całkiem neutralne i nie denerwujące

[ wiadomość edytowana przez: darq dnia 2005-08-11 03:28:16 ]

[ wiadomość edytowana przez: darq dnia 2005-08-11 03:29:15 ]

Właśnie zamieżam przerobić z żarówek na diody. jaki kolor najlepiej wygląda na tarcze. diody są lepsze bo dłużej i jasniej świecą i kolorki można sobie wybrać.