Pasek rozrzadu 1,8TD

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy wymienialiscie kiedys rozrzad bez rolek i napinaczy?Mechanior powiedzial,ze nie daje gwarancji i sie nie podejmie wymiany samego paska.Czy nie jest to naciaganie sklepow i warsztatow na wyciagniecie kasiory?Dodam,ze w poprzednich autach wymienialem tylko sam pasek a tu spiewka ,ze w Fordzie trzeba wszystko wymienic?Dodam,ze ojciec ma przejechane 400kkm i nie wymienial rolek i napinaczy.Moj essi ma przebieg okolo 120kkm

Możesz nie wymieniać... ale potem może być zonk. Zresztą w Oplu np napinaczem jest pompa wody i co...?

Lepiej razem wymienic niz pozniej jak lozyska sie zaczna konczyc i beda szumiec/piszczec. Swoja droga masz bardzo niewielki przebieg prawie nie jezdzony. Essiemu juz niedlugo sie 200tkm nawinie. 195000 a moze juz 295000

To tak jak u mnie. Circa 185 kkm. Ale ja mam łańcuch poniekąd. I przy wypadku silnik ze skrzynią ocalał...

Wlasnie wczoraj wymienilem pasek z rolkami i napinaczem co prawda w 1,6 16v ale rolki byly w strasznym stanie ( okropne luzy i nieziemski hałas, i nie wiadomo dlaczego calosc przestawiona o jeden zabek na pasku ) ja bym sie nawet nad wymiana rolek nie zastanawial bo nie sa to wielkie koszta ( tym bardziej ze robocizna jednakowa) a mozna spac spokojnie ( w miare ). Mysle ze w TD sprawa wygląda podobnie.

Niom...