Pulsujące obroty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Potrzebuję pomocy Pulsują obroty silnika w omedze 2.0 16V zarówno na gazie jak i na benzynie, i bardzo szybko grzeje się silnik jazda po mieście to jazda z ciągle włączonym wentylatorem

Odpowiedzi na swoje pytania znajdziesz TUTAJ, życzę miłej lektury.

draakhul, na tej stronie co podales nie ma nic o falujacych obrotach...

Cytat:
2005-10-24 19:24:25, kielkac pisze:
draakhul, na tej stronie co podales nie ma nic o falujacych obrotach...

O kurczę, przestaję panować nad tym co tu się dzieje. Tak szybko wszystko się zmienia...

Witam.

Odnośnie falowania obrotów, zarówno na benzynie jak i gazie.
W moim 2.0 16V wymiana sondy załatwiła sprawe i przestały falować.

Odnośnie grzania i jazdy z włączonym wentylatorem.
Sprawdź termostat, pompe wody, jeszcze jest możliwość (tak było u mnie) że masz niedrożną chłodnice, u mnie wyjęcie chłodnicy i wyczyszczenie wystarczyło. I teraz temperatura podczas jazdy w mieście "chodzi" między 95'C a 100'C, przy ok 98'C włącza się wentylator i chłodzi do 95"C po czym się wyłącza.

Pozdrawiam

Jesli chodzi o grzanie po miescie to moze wisko sie wogole nie blokuje poszperaj bo jest o tym duzo, no i proponuje wymyc chlodnice najlepiej wyjac i delikatnie karcherem (! idealnie pod katem prostym !! bo inaczej pozagina blaszki!) wymyc z obydwu stron ja tak zrobilem i wyplynelo kilo blota i resztek owadow, po zabiegu widoczna roznica

Jesli chodzi o grzanie po miescie to moze wisko sie wogole nie blokuje poszperaj bo jest o tym duzo, no i proponuje wymyc chlodnice najlepiej wyjac i delikatnie karcherem (! idealnie pod katem prostym !! bo inaczej pozagina blaszki!) wymyc z obydwu stron ja tak zrobilem i wyplynelo kilo blota i resztek owadow, po zabiegu widoczna roznica