Centralny zamek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Jestem nowym właścicielem BMW 525 i mam pytanko.Jak zamykam drzwi i przekręce kluczyk jeszcze raz to ryglują się zamki i włącza się kontrolka czerwona na desce.Czy jest to może jakiś alarm czy immobilizer?Może ma ktoś coś podobnego?Dzięki.

Czy to jest alarm? To najprosciej bedzie jak uzbroisz go i otworzysz drzwi, Ja mam 525 TDS i kotrolka immobilajsera jest przy skrzyni biegow.
POZDRAWIAM

Hej.Problem w tym że ryglują się drzwi i nie da się ich otworzyć.Kontrolka jest na środku deski(koło tego dużego nawiewu).A może jeszcze jedno pytanko.Jak włącze nadmuch to na szybe i nogi wieje ciepłe a do środka zimne powietrze.Tak ma być?

musze to napisac obydwie rzeczy znajdziesz na forum jak uzyjesz wyszukiwarki. proboj wpisac jako szukane slowa np "nadmuch" "nawiew" "centalny" "rygluje". wystarczy troche pokombinowac i samemu sobie pomoc

tolo84 --> Widac stary ze sobie ulzyles i dobrze!
POZDRAWIAM

Cytat:
2005-08-15 20:28:07, kokosts pisze:
Hej.Problem w tym że ryglują się drzwi i nie da się ich otworzyć.K

to akurat nie jest problem, tak ma być. to BMW.

Witam.To nie jest oczywiście problem,ale drzwi ryglują się i włącza się kontrolka gdy zamykam takim kluczem(który otwiera się jak scyzoryk) a gdy zwykłym takim rezerwowym to nie.Może to jakiś immobilaizer.Kiedyś się dowiem to napisze.Tolo nie ma tego w wyszukiwarce.Pozdro.

być może tu znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.
http://helios.et.put.poznan.pl/~mpolroln/E34PL/

Kriters, nie masz takiej zeskanowanej wersji dla E30?

Ano nie mam. Ale poszukam.

Cytat:
2005-08-15 19:06:47, kokosts pisze:
Witam.Jestem nowym właścicielem BMW 525 i mam pytanko.Jak zamykam drzwi i przekręce kluczyk jeszcze raz to ryglują się zamki i włącza się kontrolka czerwona na desce.Czy jest to może jakiś alarm czy immobilizer?Może ma ktoś coś podobnego?Dzięki.

... wszystko jest ok, jak otworzysz szybę, zamkniesz drzwi z klucza i wtedy je otwórz to będzie wyć czyli masz alarm ..

kriters wielkie dzięki.Są tam rzeczy które rozwiązują wiele nowych pytań związanych z tym autkiem.Pozdro

zwkrz.Jak zamkne drzwi to się alarm nie włącza.Jak zarygluje to wtedy włącza się.Robiłem tak jak piszesz z otwartą szybą ale drzwi są zaryglowane i nie otwierają się więc nie sprawdzę czy wyje alarm .Dzięki za wszystkie odpowiedzi.Cze.

Cytat:
2005-08-17 19:32:40, kokosts pisze:
zwkrz.Jak zamkne drzwi to się alarm nie włącza.Jak zarygluje to wtedy włącza się.Robiłem tak jak piszesz z otwartą szybą ale drzwi są zaryglowane i nie otwierają się więc nie sprawdzę czy wyje alarm .Dzięki za wszystkie odpowiedzi.Cze.

... to pociągnij maskę