Złącze niewaidomego przeznaczenia??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie: zdjąłem plastik zamocowania głośnika od strony kierowcy "(na wysokości pedału sprzęgła) i zobaczyłem rozłączone kabelki w złółtej obudowie (gniazdo ma 3 wejścia a wtyk dwa bolce), do czego to może służyć??? (BMW 730i E-32)

o tym juz było. szukałeś?

nie mogłem znaleźć, mógłbyś wkleić link??

Cytat:
2005-08-12 15:48:49, MARCIN_RADOM pisze:
o tym juz było. szukałeś?

marcinie , a tak zciekawości: czego on ma szukać w wyszukiwarce jak on (i ja) niema pojęcia co to jest i jak to nazwać. co on, albo co ty byś wpisał w wyszukiwarce? może " kabelki" , albo " żułta złączka".
ps. nie posądzaj mnie o złośliwość.

Kurna naprawdę nie rozumiem jaki jest sens odpisywać na post:
"To już było... Użyj wyszukiwarki, albo jakieś inne pierdoły". Czasami naprawdę ciężko coś znaleźć na temat, ktory danego człowieka interesuje, a to ztej przyczyny że każdy używa innego nazewnictwa. Inna przyczyna to gdy ktoś pytający o radę nie wie jak się nazywa dana część pojazdu. Jak już chce wam sie odpowiedzieć w stylu "to już było" to chociaż wklejcie link do postu. Zawsze sądziłem że forum to miejsce gdzie można dosyć szybko znaleźć pomoc a nie glowić się "jakie by tu haslo wpisać w wyszukiwarce". A jak wam przeszkadza ilość postów to ostatnio przeglądalem ostatnie strony forum i jest tam od cholery postow na które jest 0 odpowiedzi. Na pewno się one nikomu nie przydadzą. Inny sposob: pousuwać wszystkie posty powtarzające się, zostawić tylko te najbardziej rozwinięte na dany temat. Albo jeszcze inaczej pogrupować posty starsze niż na przyklad 6 miesięcy wedlug rodzaju poruszanych problemów.

Jestem na kilku innych forumach, nigdzie się nie spotykam z taką ilością odpowiedzi "to już było".

http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=106057&c=0&hq=pasy&f=29&m=flat

Ale to jest o pasach z przodu, o pasach z tyłu nic nie znalazłem.

Cytat:
2005-08-14 21:25:22, borian pisze:
Kurna naprawdę nie rozumiem jaki jest sens odpisywać na post: "To już było... Użyj wyszukiwarki, albo jakieś inne pierdoły". Czasami naprawdę ciężko coś znaleźć na temat, ktory danego człowieka interesuje, a to ztej przyczyny że każdy używa innego nazewnictwa. Inna przyczyna to gdy ktoś pytający o radę nie wie jak się nazywa dana część pojazdu. Jak już chce wam sie odpowiedzieć w stylu "to już było" to chociaż wklejcie link do postu. Zawsze sądziłem że forum to miejsce gdzie można dosyć szybko znaleźć pomoc a nie glowić się "jakie by tu haslo wpisać w wyszukiwarce". A jak wam przeszkadza ilość postów to ostatnio przeglądalem ostatnie strony forum i jest tam od cholery postow na które jest 0 odpowiedzi. Na pewno się one nikomu nie przydadzą. Inny sposob: pousuwać wszystkie posty powtarzające się, zostawić tylko te najbardziej rozwinięte na dany temat. Albo jeszcze inaczej pogrupować posty starsze niż na przyklad 6 miesięcy wedlug rodzaju poruszanych problemów. Jestem na kilku innych forumach, nigdzie się nie spotykam z taką ilością odpowiedzi "to już było".

popieram. może lepiej zamknijmy forum, ale zostawmy wyszukiwarke. marcinie skoro pisałeś , że to już było, to znaczy, że wiesz o co chodzi z tym problemem i złośliwie nie pomogłeś. a to już nie ładnie. ramborior pewnie olał już to forum i ja powoli też sie zniechęcam. ktoś pisał, że nudne to forum i pewnie miał racje jak dostał taką samą pomoc jak ramborior. nie pozdrawiam.

ja tylko dodam, że czesto jest tak że odpowiedź na interesujące nas pytanie jest ale w temacie który dotyczy czegoś całkiem innego lub tylko troche podobnego. I też mnie irytują odpowiedzi typu "to już było..." chociaż zgodze się z faktem że czasami autorzy postów nie wysilom się ani troche (przykład olejów, żarówek, i nieszczęsnej inspekcji)

Cytat:
ktoś pisał, że nudne to forum

pewnie bo wciąż o tym samym się tu pisze.

Cytat:
Jak już chce wam sie odpowiedzieć w stylu "to już było" to chociaż wklejcie link do postu.

no pewnie, posiedzieć w wyszukiwarce i podać kawę na ławę. osobiście nie spędzam już tyle czasu na necie jak kiedyś. wtedy owszem podawałem linki, teraz nie mam na to czasu zwyczjnie.

Cytat:
Czasami naprawdę ciężko coś znaleźć na temat, ktory danego człowieka interesuje, a to ztej przyczyny że każdy używa innego nazewnictwa. Inna przyczyna to gdy ktoś pytający o radę nie wie jak się nazywa dana część pojazdu

to prawda, ale kabelek można nazwać przewodem lub ewentualnie złączem. wyszukiwarki można używać wielokrotnie. ja sam często używam jej bo ciężko wszystko ogarnąć i wiedzieć. jednak nie pytam o rzeczy które były już opisywane.

dodam tylko że mimo tego iż trzeba troszkę poświęcić czasu żeby coś znaleźć w wyszukiwarce to i tak najszybsza metoda na znalezienie tego czego szukamy, ponieważ n aodpowiedź jakiegoś forumowicza można czekać kilka dni.

Cytat:
krzysiek77 pisze:
nie pozdrawiam.

a ja pozdrawiam

Cytat:
.... co ty byś wpisał w wyszukiwarce? może " kabelki" , albo " żułta złączka". ps. nie posądzaj mnie o złośliwość.

Nie chcę być złośliwy, ale pisze się "żółta"

pozdr
Mariusz
e34 525i touring

To teraz ja o kablekach. Tez nie wiem jak to nazwac fachowo ale pod schowkiem z przodu w mojej E-36 sa jakies 4 kostki i one nie sa do niczego podpiete. Tak o sobie wisza i nic nie robia. Wie ktos co to jest?? Dodam ze mam problem z otwierajaca sie szyba po stronie pasazera czyli tam gdzie sa te kostki. Szyba mi sie otwiera tylko jakies 5cm po nicisnieciu przycisku i musze naciskac duzo razy zanim sie cala otworzy.

Cytat:
... Dodam ze mam problem z otwierajaca sie szyba po stronie pasazera czyli tam gdzie sa te kostki. Szyba mi sie otwiera tylko jakies 5cm po nicisnieciu przycisku i musze naciskac duzo razy zanim sie cala otworzy.

Zamykanie szybek może być sterowane prądowo (nie ma krańcówek, tylko wyłącznik prądowy - za duży prąd, czyli zamknięte lub otwarte). Jeżeli szyba sama w sobie nie będzie lekko "chodzić" w prowadnicach, to może być taki efekt. Oczywiście może też być zwalona elektryka, a właściwie elektronika.

pozdr
Mariusz
e34 525i touring

Cytat:
2005-08-16 08:00:56, mariusz_nie_827 pisze:
Nie chcę być złośliwy, ale pisze się "żółta" pozdr Mariusz e34 525i touring

żeby największym problemem tego forum była ortografia, panie czepialski, to nie musiałbym pisać tego postu w którym padł ten błąd. i jesteś złośliwy i nie pisz,że niechcesz być, bo wielu pewnie to zauważyło i nikomu to nie przeszkadzało ,oprucz ciebie.

na pewno nie tylko jemu takie bledy sie rzucaja w oczy, ja tez juz kiedys komus wypomnialem jakis poodbny razacy blad ale po pewnym czasie stwierdzam ze to nie ma sensu bo i tak nikt sie nie poprawi

Cytat:
2005-08-16 17:02:26, tolo84 pisze:
na pewno nie tylko jemu takie bledy sie rzucaja w oczy, ja tez juz kiedys komus wypomnialem jakis poodbny razacy blad ale po pewnym czasie stwierdzam ze to nie ma sensu bo i tak nikt sie nie poprawi

,a czy to jest forum polonistyczno-ortograficzne, czy techniczne na temat BMW? wypominanie takich błędów zostawcie komuś innemu, bo to bardzo nie ładnie(chyba, że jest sie ideałem). i tak z tego wątku o problemie technicznym zrobiono wątek o niczym, zresztą jak wiele innych. i to jest problem między innymi RAMBORIORa , nie polonisty-idealisty.

Cytat:
2005-08-16 16:53:23, krzysiek77 pisze:
żeby największym problemem tego forum była ortografia, panie czepialski, to nie musiałbym pisać tego postu w którym padł ten błąd. i jesteś złośliwy i nie pisz,że niechcesz być, bo wielu pewnie to zauważyło i nikomu to nie przeszkadzało ,oprucz ciebie.

Jak widzę błędy to aż mnie oczy bolą, ale nie w tym rzecz.
Chodziło mi głównie o to, że wpisanie w wyszukiwarce "żułty"
na pewno nie spowoduje znalezienie post'a ze słowem "żółty".

pozdrawiam
"czepialski" Mariusz
e34 525i touring

Cytat:
2005-08-16 17:12:38, mariusz_nie_827 pisze:
Jak widzę błędy to aż mnie oczy bolą, ale nie w tym rzecz. Chodziło mi głównie o to, że wpisanie w wyszukiwarce "żułty" na pewno nie spowoduje znalezienie post'a ze słowem "żółty". pozdrawiam "czepialski" Mariusz e34 525i touring

tamten post był cyniczny, chciałem uswiadomić, że nie wiadomo czego ma szukać, jak nie ma pojęcia o co pyta i jak to nazwać. chyba , mimo błędów ortograficznych, nie myślisz,że jestem idiotą i szukałem jakiejś wtyczki w wyszukiwarce. ciebie bolą oczy, a mi ręce opadają.

a odpowiedzi na zadane przeze mnie pytanie nie otrzymałem nadal... a szkoda może jednak ktoś zainteresuje się czego dotyczyło pytanie i udzieli sensownej odpowiedzi zamiast pisać o czymś co kompletnie nie ma zwiazku i nie dotyczy problemu poruszonego w tytule i w pytaniu tego wątku...

byłbym naprawdę wdzięczny!

Panowie, gadamy w tym watku o wtyczkach czy o bledach ortograficznych?? Bez jaj!!