...a gdybym chciał gaz ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chciałbym zasilić moją omcię tańszym paliwem. Z tego co zauważyłem to najlepszym pomysłem do mojej omy a byłaby instalacja II generacji, ale z tego co wiem to tam podpina się kompa od instalacji do sondy lambda, a co jeśli nie mam wersji z sondą ?

Z góry dzięki za pomoc

wtedy zakladasz bez kompa. regulacja dawki odbywa sie na srubie...

a montował ktoś taką instalację ? są bardziej problemowe od tych z kompem ? czy to równoznaczne z instalacją I gen. ?

spytaj Geparda, on ma zagazowana ome z 20SE silnikiem (czyli bez lambdy)
instalki "na srube" sa juz niezgodne z prawem niby (nie powinno sie takich montowac obecnie), ale...

Cytat:
2005-08-25 13:56:39, sebekm pisze:
a montował ktoś taką instalację ? są bardziej problemowe od tych z kompem ? czy to równoznaczne z instalacją I gen. ?

mam takową i nie mam z nią żadnych problemów jest to instalacja landi-renzo jesli bedzie dobrze zamontowana to nie bedzie z nią problemów jedyna elektonika jaka jest to emulator wtrysków

[ wiadomość edytowana przez: _Gepard_ dnia 2005-08-25 14:21:11 ]

Cytat:
2005-08-25 13:59:12, zork pisze:
instalki "na srube" sa juz niezgodne z prawem niby (nie powinno sie takich montowac obecnie), ale...

skąd ty masz taką informacje przecież jest to paliwo ekologiczne?
to tak jak bys napisał że montowanie gaznika jest niezgodne z prawem

[ wiadomość edytowana przez: _Gepard_ dnia 2005-08-25 14:30:17 ]

ja od miesiąca śmigam nna tej najtańszej i jak na razie b/u
gazowców weź z polecenia i kup wszystko co ci polecą!!
Ja wstrzymałem sie 2 dni z nowymi kablami wn i omcia sie zemściła (parę razy strzeliła) i przepływommierz szlak trafił
dobrze, że mi maska goniona przez kolektor nie odpaliła na orbitę!
pozdro

aha i przygotuj się na zdrowy spadek mocy
coś za coś, moja do tego pali 16ł w mieście, ale postaram się sprawdzić jej apetyt na trasie do Bełchatowa
do zobaczyska

Karol, nie mozna teraz montowac instalacji w ktorych sklad mieszanki nie jest kontrolowany przez komputer (co ja mam w d... i wlasnie teraz takowa instalka jest montowana do bestii - na przeglady trzeba bedzie wiedziec gdzie jezdzic)
Chodzi o to ze nie zalegalizujesz instalacji "na srube"

prawo niby tak mowi:

"od kwietnia 2002 ZAWSZE montujemy komputer lpg w aucie, ktory zasilany jest silnikiem sterowanym ukladem wtrysku paliwa "

ale skad niby sterownik gazowy ma wziac sygnal do sterowania attuatorem jak nie ma lambdy? tak to jest, kiedy prawo tworza glupki bez szkoly...

Ja mam "śrubkę" i jest ok. parownik Landi (bezspustowy)- o spalaniu nie wspomnę, bo mnie zjebki zasypią, jedyna elektronika to taka:

i taka

Solltys, to moze kiedys wyregulujesz mi kiedys przy okazji instalke?
bo jak narazie to pali ~15 litrow benzyny po miescie (c20ne z automatyczna skrzynia biegow)
parownik montuje sie BRC Tecno 100KW, przelacznik STAG, emulator bedzie pewnie jakas rzezba