Listwy boczne MK5

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś już przyklejał listwy boczne ? Czym i jak? Poradzono mi dobrą firmową taśmę piankową dwustronną (2 paski, a pomiędzy nie klej do szyb.Taśma przytrzyma, a klej złapie.Świeżo malowałem furę, więc wolałbym nie drzeć tego z powrotem.

Dwustronna Piankowa jest fabrycznie montowana, wytrzymuje HoHo i ciut ciut . . . wiec mysle ze bedzie najlepszym rozwiazaniem

Pytanie zasadnicze ; po co szpecić listwami piękny profil Essiego? Ludzie mordują się ze ściąganiem(m.in. ja) a ty zchcesz je klejem przyklejać ?

Profil essiego zeszpeciła polska zima
Wymieniałem reparturkę nadkola, i prostowałem ślady po polonezie z drugiej strony. Nie zatarłem szpachli w miejscach listew, a do tego jeszcze widać pofalowania.Listwy to maskują, a poza tym pasują do zderzaków. Łyso trochę-zderzak szary, z czerwoną nakłądką, czerwona listwa w nim, a drzwi całe czerwone bez niczego?
Ale to rzecz gustu no i możliwości obciearania na parkingu.

A jakiej firmy polecacie taśmy?

He he ...a to inna sprawa.....ale mam nadzieję, że nie zakładasz tych paskudnych litew od mkV-VI z tymi chrumkowymi paskami ? to nie te czsy kiedy takie listewki się zakładał.....mnie one bardzo rażą w oczy ;D....zxałóż jakieś całe czarne albo odklej/pomaluj tą lustrzaną tasiemkę ze starych - o niebo lepiej

a taśma.....wg. mnie taki plastik to przytrzyma każda taśma....tylko podklej podwójnie jak w oryginale :od góry i od dołu listwy aby woda nie stała pod listwą.....

Listwy zakładam stare orginalne szare z czerwonym środkiem, bedzi miodzio

Może ktoś przyklejał takie listwy? Mam pokrzywione, i choć są elastyczne, obawiam się, że mogą odskoczyć. Może je podgrzać przy naklejaniu? Może ktoś ma jakiś patent.

a ja tam walczylem dwa dni zeby pozbyc sie listew i kleju po tasmie i teraz jest o niebo lepiej )

Tasma dwustrona 3M najlepsza w paczkach po 5 metrów są pakowane. Koszt 6 mm ok 22 PLN. Jeszcze jest 9 i 12 mm.

nie wiem co to za firma ale jest czarna z zielonym plastikiem na wierzchu, tylko oddtłuść najpierw wszystko benzyną ekstrakcyjna
pozdro

3M w sklepie lakierniczym kosztuje 115PLN za 10mb/12mm.
Zakupiłem taśmę APP, do tego w środek klej do szyb, 10 h czekania i sprawdzimy efekty wieczorem...

Cytat:
2005-08-18 19:18:00, mativ8 pisze:
Tasma dwustrona 3M najlepsza w paczkach po 5 metrów są pakowane. Koszt 6 mm ok 22 PLN. Jeszcze jest 9 i 12 mm.

Cytat:
2005-08-04 14:59:07, Andrew pisze:
He he ...a to inna sprawa.....ale mam nadzieję, że nie zakładasz tych paskudnych litew od mkV-VI z tymi chrumkowymi paskami ? to nie te czsy kiedy takie listewki się zakładał.....mnie one bardzo rażą w oczy ;D....zxałóż jakieś całe czarne albo odklej/pomaluj tą lustrzaną tasiemkę ze starych - o niebo lepiej a taśma.....wg. mnie taki plastik to przytrzyma każda taśma....tylko podklej podwójnie jak w oryginale :od góry i od dołu listwy aby woda nie stała pod listwą.....

Są gusty i guściki i raczej nie warto o tym dyskutować.Ja takie mam i mi sie strasznie podobają (wogóle jestem fanem listew i to szerokich) u mnie listwy stanowią pewną całość z resztą. Mam siwą górę zderzaków na wysokości listew i przez całe auto dookoła biegnie włśnie błyszczący pasek który jest zadbany i nie zmatowiony.A autka bez listew? też lubie najbardziej mkVII ale wtedy zderzaki nie mogą mieć listek i sladów po nich w postaci jakiś wklęsłości.Bo w tuningu optycznym najważniejsze jest to żeby całość stanowiła jakąś charmonie i była spójna.Np rażą mnie szerokie i długie zderzaki i do tego brak nakładek progowych lub wydatne progi i zderzak który wygląda jak podcięty do połowy.Wtedy auto wygląda jakby ktoą coś z niego urawł