| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Xenon Polonez Caro plus Przemyśl | 2005-11-24 21:11:58 Witam!
Mam taki problem...... posiadam C+ GLI i słyszalne są stuki tak jakby 1 zaworu, słyszalne są nie zawsze, bo czasem jest wszystko ok a czasem sobie stuka- podczas przyspieszania i podczas postoju również. samochod ma przejechane dopiero 60tys. czy może to być spowodowane złym olejem?? słyszalem ze od jazdy na mineralnym jakis osad zatyka jakieś dziurki w tej hydraulice zaworów i dla tego stuka- mój kuzyn też jeżdził na mineralnym i musial wynienic hydraulike zaworów i od tej pory jeżdzi na półsyntetyku i jest OK. czy może to być tego przyczyna?? czy można teraz wyregulowac te zawory?? jak to zrobic?? Bardzo prosze o pomoc!!! czytałem wszystko co było na temat tych zaworów ale nic mi to nie mowi pozdrawiam |
Xenon Polonez Caro plus Przemyśl | 2005-11-24 22:37:12 aha... dodam jeszcze że dziś robiłem zmiane oleju i z Ciekawości odkręciłem pokrywe klawiatury i na wszystkich elementach jest widoczny taki czerwono-brązowy osad......nie podobał mi się on w zwykłym GLE było wszystko czysciutkie.... dziękuje i czekam na kolejne wskazówki |