| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-12-07 18:13:06 Panowie czy sa jakies inne roziwazania oporćż dystansów zmienijących rozstaw śrób ?
czy pozostaj tylko śróby pływające? - sa koszmarnie drogie czy mozliwe jest - ta slyszalem w wulkanizacji - ze sporo sob majac rozstaw 5x98 zakladaja 5x100 i nie ma zadnego prawie problemu - znadego - czyt. trudniej sie dokreca. - to jest dla mnei absurd ale chcialbym poznac wasze zdanie. a co do dystansów nie wiecie gdzie mozna cos tkaiego kupic ? |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2003-12-07 18:27:37 hehe tylko nie mow ze chcesz swoje esperanckie alusy do alfy zalozyc... |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2003-12-07 18:33:53 Ja wiem gdzie mozna kupic dystanse w dobrej ceie ale nietam jakies firmowe. Jak jestes zainteresowany to ci moge podac telefon
|
Wiktor_ galant Kielce | 2003-12-07 20:40:55 na twoim miejscu zmienił bym wulkanizatora
Wiktor |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-12-07 20:51:22 Jakiś czas temu były na rynku dystanse, dzięki którym można było zmieniać rozstawy śrub w autku.
Śrub pływających nie polecam ze względu na ich konstrukcję, która jest dla mnie mocno "niepewna". Są faktycznie dość drogie, ale od razu mówię, że nawet gdybyś znalazł takowe dystanse, to ich cena wraz z kompletem odpowiednich srub, i tak przekroczy cenę samych srub w "wersji" pływającej Skoro wulkanizator tak powiedział, to zaproponuj mu, aby do swojego autka przy rozstawie śrub np. 5 x 98 założył felgi w rozstawie 5 x 100. Ciężej się przykręca... no, nawet ciekawe podejście Moim skromnym zdaniem należy szukać takich rozwiązań, aby nie "przekombinować". Ja np. jestem nawet przeciwnikiem zakładania dystansów. Po prostu należy szukać takich felg aby mocowania nam odpowiadały. O ile dystans np. 5 mm. jest dla mnie jeszcze wartością do przyjęcia to już np. 30 czy 40 mm. to wg. mnie chory pomysł. Bowiem przy zastosowaniu tak długich srub jak czynią to niektórzy producenci, obniża się dość znacząco wytrzymałość samej sruby. |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2003-12-08 14:20:45 Zgadza się KeyJey. Jak pisałem takie dystanse były i śą na rynku. W produkcji takowych specjalizuje się firma Omni Competicion, ale jak pisałem takie dystanse to dla mnie nic pewnego.
Po prostu nie odpowiada mi wizja dystansu przykręconego do piasty koła, tak ażeby samo koło trzymało mi się na srubkach wkręconych w kawałek aluminium |