Jak zmienić podświetlanie w MkIV??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w nowszych modelach bez problemu mozna zmienic podswietlanie zegarow w desce,a mkIV??robil juz ktos??bo na forum nic o tym nie znalazlem.Da sie to wogole zrobic na zwyklych diodach??

pozdrawiam

tak robilem kupywalem diody na 12v wstawialem je w miejsca zarowek i dodatkowo dalem innego koloru od gory pare diod oczywiscie wszystko zasloniete i wogole te dodatkowe podlaczylem podzaplon i dalem inny kolor i byla boba jak nic

Dziś kupiłem w sklepie takie żarówki które są identyczne z oryginalnymi tyle że w różnych kolorach - 12V/5W. Kupiłem czerwone. Jednak ze środka trzeba jeszcze wyjąć takie zielone plastiki pod żarówkami są, trzeba całkiem rozkręcić licznik i wyjąć je od środka. Potem wkładasz te żarówki i jest super efekt. Już na czarnych tarczach mi się podobało, a jak będą białe to będzie jeszcze lepiej. 1 żarówka kosztuje ok. 2zł, potrzebne jest 5 żarówek.
Poniżej fotki będziesz wiedział co i jak.

Image Hosted by ImageShack.us

To są te plastikowe osłonki które trzeba zdjąć.

W poniedziałek mogę zrobić fotke całości jak to wygląda bo mam narazie tylko 1 żarówkę.

Nie wiem czy te osłonki są w wersji z obrotomierzem.

Tez mialem te zarowki - szkoda, ze ten lakier z nich zlazi i pozniej swieci nie na czerwono a zwyklym swiatlem zarowki - ochyda.

Cytat:
2005-08-13 01:24:36, toradek pisze:
Tez mialem te zarowki - szkoda, ze ten lakier z nich zlazi i pozniej swieci nie na czerwono a zwyklym swiatlem zarowki - ochyda.

Kupiłem jeszcze jasno świecące diody na 12 V też będę testował.
A co do żarówek to można by tam włożyć specjalną folię i białe żarówki, taką folię wykorzystuje się w różnych oświetleniach dyskotekowych, tylko nie wiem jeszcze gdzie to kupić.

McGyver masz jakieś fotki jak to świeci?

W poniedziałek wrzucę fotki bo nie mam wszystkich 5 żarówek, a dzisiaj ten sklep co je kupiłem jest zamknięty.

Czerwone żarówki jak na fotkach wcześniej. Wygląda to bardzo fajnie, jednak brakuje nadal białych zegarów