Co nowego umnie w Espero...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wrescie dorobiłem się cyfrówki a wiec od teraz niemam problemow z dokumentowaniem i pokazywaniem wam tego co zrobilem albo co naprewilem i jak w bryce no wiec tak :

od ostatniego zlotu slaskiego niewiele upłyneło czasu a moje Espero wzbogacilo się o wydech "MALONA" i białe kierunki Opla astru I i tak mozecie sobie zobaczyc jak to wyglada.....
czekam na opinie.......

Adam Twoje autko to stylistyczne cacko, pieknie potrafiłeś wykorzystać kontrast czerni i bieli, autko jak z reklamowego folderu, wspaniały pomysł z przydymieniem kierunków, wydech dobrany idealnie pod wzgledem srednicy rur do kształtu tyłu - w żadnym razie nie ma sie wrażenia wystawania dwóch luf czołgowych - jak to nieraz po załozeniu basowych tłumików wyglada. A co do kierunków oplowskich to nie bede sie wypowiadał bo znam je z autopsji.
Świetnie to wygląda, wydaję mi się, że optycznie jest to już samochód kompletny plus jakieś ładne alufki :)

Jeszcze coś dzisaj wrzuciłem do galerii kilka moich zdjęc, ale teraz widzę, że to była pomyłka

wydech OK

Kierunki... hmm za bardzo widac ta zarowke.. jak dla mnie psuje ona efekt... za ciemna troche klosze kierunkow sa ok ale ta ciemna zarowka.. buuu

Kierunki fajne, wydech też. Tylko ta żarówka za ciemna.

Jaki aparat kupiłeś ?

Canon A40... jak dlamnie bomba maszynka.....

Wygląda super, kierunki boczne i tylne oraz wydech. Szkoda tylko że wydech tylko wygląda.... (mam nadzieję że jakoś to przebrniesz).

PS. Podaj ile bajtów daje aparat na fotce..

Nie wiem jak on to robi, ale samochód Adminka wygląda tak zawsze !
Ilekroć go spotykam (a zdarza mi się to często !) zawsze jest wymyty na cacy !
Ale wracając do tematu - ja nie tylko widziałem, ale także słyszałem "na żywca" nowy tłumik Adama. Największy efekt występuje przy zmianie biegów - wtedy słychać jak potrafi "dać czadu" !!!!!
A kierunki boczne ? Przy takiej przeźroczystosci szkiełka to i tak niezły wygląd !

Z Adminkiem praktycznie codziennie rozmawiamy na Gadu-Gadu więc on dobrze zna moje zdanie na temat jego fury, ale napiszę jeszcze raz aby inni Klubowicze wiedzieli jakie jest moje zdanie...
Otóz jak dla mnie Esperaczek wygląda zajebiście - idealne skomponowanie wszystkich detali razem - chociaż wybrał bym czarne kierunki zamiast białych, aby tworzyły komplet z szybami i tylnymi kierunkami...

A TERAZ CIEKAWOSTKA !!!

Już za dwa tygodnie stanę się szczęśliwym posiadaczem wydechu Adminka !!!

Dlaczego odkupuję od niego jego wydech ???

1. Dla Adminka jest on za głośny a dla mnie im głośniejszy wydech tym lepiej (takiego już mam kota na tym punkcie)
2. Mój ULTER już mi się znudził swoim wyglądem i chciałbym teraz coś nowego - zmieniły mi się upodobania i bardziej podobają mi się teraz podwójne i proste wydechy, niż podwójne DTM-y...

Zatem pragnę wam zaoferować mój wydech w bardzo dobrym stanie (rok użytkowania) za 250 pln.
Wydech swoimi wymiarami i uchwytami jest idealnie dopasowany do Espero.

To ja się piszę na tego tłumiora. Tzn. jeszcze się zastanowię do czasu, aż go wykręcisz, ale pewnie będę brał. Poleży sobie do czasu lakierowania (samochodu, nie tłumika), ale będzie.

Przy okazji: wiecie, że nie można kupić nigdzie w Wawie nowego przedniego zderzaka do Espero?! Skandal!!

Cytat:
2003-03-01 20:14:39, HenBas pisze:
Nie wiem jak on to robi, ale samochód Adminka wygląda tak zawsze !
Ilekroć go spotykam (a zdarza mi się to często !) zawsze jest wymyty na cacy !

Tak dla kontrastu... jak będę miał cyfrówkę to zrobię zdjęcie mojego. Ostatnio był myty w połowie listopada ub.r. jak go gościu na sprzedaż wystawił. Od tamtej pory (a zrobiłem 2 tys km) jedyną wodą jaką widział mój esperak to była padający deszcz, albo topniejący śnieg.

jak przyciemnić tylne swiatła - kierunkowskazy ?

nalerzy zakupić spraj do lamp np: MOTIP wyjać lampy i blęde okleić i malować 3 do 6 warstw zalerznie do oczekiwanego przyciemnienia.... nakładaj cienkie warstwy co 10 minut bo inaczej zrobią ci się zacieki.....

malować od wewnątrz ? z zewnatrz byłyby chyba zacieki... mam rozumiem zdemontowac lampy ?

eee... adminku !!! wystarczy okleic wszystko co nie ma byc pomalowane gazetkami (moze byc wamp albo trybuna ludu zaleznie od upodoban )

nio moze i tak ale ja wolałem mieć lampy poziomo a nie pionowo.... MALOWAĆ OD ZEWNĄTRZ..!!!!!!!!!... ZAWSZE TO LEPIEJ WIDAC I LEPIEJ SIE MALUJE JAK TRZYMIESZ LAMPE W RĘCE A NIE MASZ JA NA AUCIE AUTEM CIĘŻKO OBRACAĆ...

Eee.. no co ty? obracanie autkiem przy malowaniu to zaden problem.
Ja tam sobie poradzilem

No i sprawa się dokonałą nowy tłumik mam już na autku a stary idzie do Łukasza.. niestety ten który mi zrobili i żekomo miał być cichy wcale taki niejest co prawda w porównaniu z poprzednim to już tylko mruczy ale i tak chyba dlamnie to jeszcze nie jest sadysfakcjonujące....

Adminek co jak co ale podwozie to masz brudne

Czy ja kiedyś wbije sobie do łba ,żeby się logować ??