Nie odbil zawor przy tankowaniu LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czzemu tak sie stalo?? Juz dystrybutor zwalnial a tu nic.Dodam tylko ,ze ostatnio przy tankowaniu baran jeden zatankowal z 2 litry juz na odbijajacym zaworze - czy to moglo go zepsuc?? CCzy przy nastepnym tanknieciu bedzie ok ,bo teraz np cos sie zacielo przypadkowo??
Hmm wkurzlo mnie to bo chciale zlitrazowac ile to eresiątko pali tego LPG.

a moze dystrybutor byl po tuningu?

a nie popdginany był

No wlasnie tez mi sie tak zdazylo kilk razy. Troche o tym jest na forum, tym i tym poswieconym w calosci LPG. Jedni mowia ze to nic nie szkodzi, inni ze szkodzi... Ja tam mam instalacje na gwarancji i w poniedzialek jade do gaziarzy. Skoro w instrukcji producenta jest napisane ze ma odbijac to ma odbijac i juz. I zadne gadanie mnie nie przekona.

nic kompletnie ci sie nie stanie najwyzej wiecej gazu w butli
gaz mam w essim od 10lat a zawor przestal odbijac po roku
i tak zostalo,jak sie martwisz niech ci wymienia

Mi też często nie odbija......zaobserwowałem u siebi, że kiedy bytlę wyjeżdże do zera to zawsze odbija ale kiedy coś gazu jest jeszcze w butli to pływak jakoś dziwnie pewnie się układ i wtedy nie odbija.......tak, że spróbój wyjeździć do zera i zatankuj do pełna, może to jest to co u mnie.....a zawór mam Tomasetto.

Wiecie,tu nie chodzi o to ,ze nic se nie stanie,ale jak ktos napisal skoro powinien to niech tak robi - zwlaszcza ,.ze lubie sie denerwowac przy litrazowaniu
Podginane ,kombinowane itd nic noie bylo

Cytat:
2005-08-18 07:35:18, Piter20 pisze:
a moze dystrybutor byl po tuningu?

maił tuning przepustnicy