MotoNews.pl

Do QLogic-a

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Cię serdecznie!
Pragnę podziękować za życzenia w Łebie i przekazać je również Tobie. Pogoda była nie zbyt ciekawa, ale wypocząć można było. Do kiedy byłeś w Łebie ? Ja zwinołem się 6.08., ale zdążyłem załapać jeszcze mandat za parkowanie w niedozwolonym miejscu jak podjechaliśmy na latarnię do Czołpina.
Pozdrawiam DAREK2

Noooo, w koncu wiem komu karteczke zostawilem

W Łebie bylem do 7 sierpnia, potem Mazury. Przy okazji jeszcze WolfaGliwice zlapalem, smiesznie sie tak goni kogos z klubu

Mnie sie mandatow udalo uniknac, ale najlepsze bylo jak pojechalismy na ruchome wydmy - parking 4zl/h, a do przejscia na piechote niezly kawalek. W sumie uzbieralo sie do zaplacenia okolo 20zl (za sam glupi parking, bo wszedzie zakazy parkowania - a jakze ). No i sie wycwanilem, chyba pierwszy raz tak, bo wyjezdzajac nie zatrzymalem sie zeby zaplacic i pojechalem (wiem, burak ze mnie ) Ale po prsotu te wydmy to przegiecie, bo za parking zdzieraja, za wejscie biora chyba po 4zl, dalej wyrzutnia na tym samym szlaku, ale jest niby osobno - po 5zl a to wszsytko jeszcze x2 i wychodzi 40zl... Zlodziejstwo.

Za to widoczki piekne

Pozdrawiam
QLogic

Cytat:
2005-08-16 23:36:40, QLogic pisze:
Zlodziejstwo.

We wszystki polskich miejscowościach turystycznych jest złodziejstwo. No ale wynika to zwykle z potrzeb wczasowiczów. W ostatni długi weekend słyszałem w rmf relację z Zakopanego, gdzie kolejka do kolejki na Kasprowy wymagała stania 3 godz., a kolejka na Morskie Oko miała około 7 km długości. Pojeba...ło tych ludzi!!! Jakby innych dni w roku nie było! Urlopów nie mieli czy jak?

hmm w inne dni niejest tak cieplutko??

Krzysiek, piękne zdjęcia

Cześć! Taniej było złapać taxi z dworca za 10 na wydmy zawiozła bo busy i meleksy to też ceny z kapelusza połapały. Wszystkie takie miejscowości gupieją z opłatami za parkingi nie strzeżone jakby Polacy wielkimi bogaczami byli. Przez ostatnie dwa lata jeździłem do Władka i był taki fajny parking przy kościele od strony aleji gwiazd "darmowy", a podobno już w tym roku trzeba na nim becalować tylko nie wiem ile. Ale mimo wszystko jest to szczyt besszczelności tworzenie parkingów płatnych nie strzerżonych likwidując równocześnie zwykłe miejsca parkingowe bez opłat. W końcu nie każdy ma tyle kasy żeby płacić tylko za parkingi. Na przykład taki właściciel starego jakiegoś Kadeta (żelaska)lub jeszcz starszej trychniny jak GOLF I na takich wakacjach może stracić więcej na takie parkingi niż wartość fury , no co innego nasze bryki.
Pozdrowionka DAREK2

Cytat:
2005-08-20 00:02:50, DAREK2 pisze:
Cześć! Taniej było złapać taxi z dworca za 10 na wydmy zawiozła bo busy i meleksy to też ceny z kapelusza połapały. Wszystkie takie miejscowości gupieją z opłatami za parkingi nie strzeżone jakby Polacy wielkimi bogaczami byli. Przez ostatnie dwa lata jeździłem do Władka i był taki fajny parking przy kościele od strony aleji gwiazd "darmowy", a podobno już w tym roku trzeba na nim becalować tylko nie wiem ile. Ale mimo wszystko jest to szczyt besszczelności tworzenie parkingów płatnych nie strzerżonych likwidując równocześnie zwykłe miejsca parkingowe bez opłat. W końcu nie każdy ma tyle kasy żeby płacić tylko za parkingi. Na przykład taki właściciel starego jakiegoś Kadeta (żelaska)lub jeszcz starszej trychniny jak GOLF I na takich wakacjach może stracić więcej na takie parkingi niż wartość fury , no co innego nasze bryki. Pozdrowionka DAREK2

W zachodzniej czesci wybrzeza - miedzyzdroje, miedzywodzie, wiselka, dziwnow dzownowek itd. wladze juz polapaly sie, ze to blad.
Kilka lat temu wprowadzono oplaty i prawdopodobnie liczba zmotoryzowanych turystow sie zmniejszyla, wie c oplaty zostaly zniesione. W miedzyzdrojach parkuje kilka razy w tygodniu (mam blisko ) i nigdy nie mialem problemu ze znalezieniem miejsca. W weekendy na pewno gorzej, ale i tak jest pod tym wzgledem ok.