Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() MohSETH BMW Member BMW 525 2,5 TDS Legnica | 2005-08-20 08:38:27 Nigdy nie slyszalem o czysm takim ![]() Pozdrawiam |
![]() krzysiek77 BMW Member BMW e-34 530i V8 szczecin | 2005-08-20 09:51:51 dokładny pomiar wszystkich punktów w aso wv kosztuje ok 200pln. naprawa znacznie więcej. często jest nie możliwe. gdzieś na sowieckiej stronie są schematy i wymiary płyt do wszystkich bmw. poszukaj, jak nie znajdziesz to w poniedziałek wkleje link. w google napisz BMW, a nad chasłem zaznacz "grafika", gdzieś w tych obrazkach to znalazłem. powodzenia. |
_Arczi_ BMW 520i Legnica | 2005-08-20 11:10:47 a czemu myslisz ze masz cos nie tak z geometria ? |
Jeztom (S) BMW Master (Moderator) E32 735iA and BMW 32 ... Żory | 2005-08-20 11:20:00
domyśl się... ![]() |
![]() Buczer (S) BMW Master (Moderator) BMW E-34 520i Gliwice | 2005-08-20 22:35:52
A no właśnie dla tego - nieudany drift ![]() Wymieniłem już jakiś czas temu skrzywiony wahacz - ustawili mi geometrie i auta już nie ściąga jak przedtem. Jednak koło nadal jest cofniete do tyłu wzdłuż osi pojazdu tym razem o 1cm. Czyli mozna powiedzieć, że na krzywym wahaczu udało się odzyskać ten 1cm. Więc teraz z przodu koła wchodzą 3 palce, a z tyłu 2 ![]() Gość od geometri stwierdził, że mam o tym zapomnieć i nie myśleć jeżeli nic się nie będzie działo. No i nic sie nie dzieje, rozpędzam bryczkę do 200km/h puszczam kierownice i gdyby drogi były proste to z Katowic do Gdańska mogę jechać śpiąc. Jednak szykuję się na większą inwestycję w te autko i niewiem co robić w związku z tym przesunięciem ![]() Co mnie najbardziej dziwi to to, że geometria jest zrobiona i auta nie ściaga, a mimo wszystko ten centymetr brakuje. Niewiem też czy dałoby rade zrobić geometrię jeżeli np. byłaby skrzywiona przednia belka, zwrotnica, czy nawet McPherson. Dlatego chciałbym zrobić geometrię nadwozia jednak nie wiem gdzie ![]() |