| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-08-21 10:21:29 dolaczam sie do pytania, bo ja nie wymienialem. |
Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2005-08-21 16:36:10 A ja chciałbym zapytać o powód tej wymiany, bo jeśli powodów brak, to co taka wymiana poprawi, i czy efekt jest warty wykonanej roboty. ----------------- czasem tu zaglądam |
Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2005-08-21 18:46:47
To by wskazywało na nadłamany kabel, albo nawet zwarcie gdzieś, bo skoro naraz przestały grać wszystkie głośniki, to by znaczyło że zadziałało zabezpieczenie przeciwzwarciowe radia. A moze to wina głośnika
Zgodnie ze schematem tych połączeń jest kilka. X61 - łącznik obwodu przedniej części nadwozia i obwodu drzwi przednich lewych X62 - łącznik obwodu przedniej części nadwozia i obwodu drzwi przednich prawych X6 - łącznik obwodu tablicy przyrządów i obwodu przedniej części nadwozia. ----------------- czasem tu zaglądam |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2005-08-21 18:56:27 Zapewne chodzi ci o wyjscie na dodatkową lampe stopu. wisi mniej wiecej po srodku bagaznika |
Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2005-08-21 19:10:45
Eeee, no chyba nie przez sparciałe, a przez przetarte kable. A przekrój kabli głośnikowych nie jest aż tak mały, zgodnie ze schematem przednie głośniki są połączone przewodem o przekroju 0,75mm kwardrat , więc chyba wystarczająco jak na samochodowy sprzęt audio. Ja myśle że bez wymiany głośników, samą wymianą przewodów raczej sie wielkiej zmiany nie osiągnie (oczywiście pod warunkiem ze do tej pory wszystkie kable były w pełni sprawne). ----------------- czasem tu zaglądam |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-08-21 19:39:24
To jest tak jak napisano wczesniej kabel do dodatkowej lampy stop montowanej na podszybiu. masz tam nawet otwory na sruby, pasujace np. do lamp helli (pewnie jakies znormalizowane). W zlaczce pojawia sie prad po nacisnieciu pedalu hamulca pod warunkiem, ze masz zamontowany przekaznik. Drazniaca zlaczke owin dookola czarna tasma izolacyjna przylepiajac do wiazki, aby nie dyndala. Koniec. |
Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2005-08-21 19:43:10
A jednak Oryginalnie dodatkowa lampa stopu była podłączona własnie do tej wtyczki. Aby to działało to jeszcze jest potrzebny specjalny przekaźnik który ma miejsce w skrzynce koło nóg kierowcy.
Twój spojler był pewnie dokładany poza fabryką i podłączony do najbliższej lampy stopu, bo tak najłatwiej
----------------- czasem tu zaglądam [ wiadomość edytowana przez: Adam4302 dnia 2005-08-21 19:50:17 ] |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-08-21 20:52:22
Po pierwsze : Adam 4302 ma rację -jeżeli Ci się zdarzyło że wszystkie głośniki zamilkły dowodzi to często działania zabezpieczenia "antyzwarciowego" systemu w radio...często spowodowane np. awarią głośnika .....lub też....zwarciem na przewodach /ale ja osobiście z takim przypadkiem się nie spotkałem/. U mnie też występowały podobne do opisanych prze Ciebie objawy....jak się okazało winna była najpierw "przejściówka" złącza DU/ ISO i lewy przedni głośnik.
Po drugie....mit o WIELKIM znaczeniu przekroju przewodu w total amatorskich systemach audio, jaki większość z nas ma w autach, to naprawdę mit !.....wiem wiem , zaraz odezwą się głosy tych co posiadają słuch absolutny i słyszą ileś tam więcej niż 20KHz ....byłem świadkiem takiego testu w fordzie eskorcie z radyjkiem JVC bez wzmachola ,6 głośników=4 standard+2 gwizdki na przodzie (instalacja przewodowa wersja standard i przepięta na cudowne złocone przewody audio za kosmiczne pieniądze!)....na 8 osób żadna nie słyszała absolutnie żadnej różnicy !!...."problem" był pewnie w tym że każda z tych osób była bezstronna ...właściciel autka pewnie by słyszał cudowną "odmianę" ...uważam że nie warto
Jasne, jeżeli okaże się , że winny są u Ciebie przewody to wymieniając je warto założyć lepsze .....natomiast nie warto się gorączkować
Powodzenia i nie zapomnij się pochwalić jakie efekty działań !
|
Wiktor_ galant Kielce | 2005-08-22 00:25:25 Ja niedawno wymieniałem wszystkie kable głośnikowe. Jest przy tym troche roboty, ale według mnie warto. Zawsze gdy podgłosniłem bardziej radio szczegulnie przednie głośniki zaczynały mi charszczeć teraz słychać to charszczenie tylko gdy radio jest podgłosnione na max.
Przedewszystkim kable są cienkie, i dodatkowo w drodze od głośnika do radia kilkukrotnie cięte, a wiadomo że każde przecięcie stanowi opór. Naprawde warto wymienić przewody a dopiero później żąłożyć jakieś lepsze głośniki. Pozdrawiam Wiktor |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-08-22 01:40:42
I proszę: gotowy przepis na najtańszą poprawę odsłuchu w aucie!......jak "charszczy" ( ) to się wymienia cabele i jest idealnie (no prawie.......) ...toż to wręcz cudotwórstwo ! ...a Kolber głupi głośniki wymieniał bo "charszczało" |
Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2005-08-22 02:33:36 Bo to jest taka nowatorska metoda naprawiania dookoła zamiast wymienić głośnik/naprawić radio bo charczą, trzeba wymienić kable.
U mnie jakoś nic nie charszczy/pierdzi/bzyczy, radio mam moze nie najlepsze bo ośmioletnie DU z CD, a głośniki seryjne, kable zresztą też. ----------------- czasem tu zaglądam |
Stanko Citroen AX 1.0 Spot Bobrek-Oświęcim | 2005-08-22 08:40:57
No popatrz popatrz, bo ja już trzy klaksony sprawdzami każdy chodzi jak tylko go założe i stoje pod domem, bo po przejażdce kicha. Tak konkretnie da się ten kabel prosto i bezboleśnie wymienić nie paląc setki innych kabli i resetowaniu komputera? |
Wiktor_ galant Kielce | 2005-08-22 11:28:56 Kiedys ktos pisał że przewody od absu są złe bo pękają, zasilające lampy tak samo bo ciękie, podobnie jest z głosnikowymi, u mnie np od dłuższego czasu nie działał jeden z przednich głosnoków, drugi przestawał działać gdy otwierałem maksymalnie drzwi. Co do charszczenia to początkowo myslałem że to charszczą jakies plastiki czy blachy a po wymianie przewodów zanikło, delikatne pogrszenie dzwieku nawet może nie charszczenie wystepuje gdy radio jest maksymalnie podgłosnione a jak było przed wymianą już pisałem.
Wiktor |
HenBas Klubowy Weteran Ford Focus 1,6; Astr ... Chorzów | 2005-08-22 12:52:15
Mam właśnie podobny problem - stąd temat wymiany kabli
Poza tym, system nagłośnienia w moim aucie już dawno został zastąpiony czymś lepszym, zarówno z porzodu jak i z tyłu mojej kabiny dźwiękowej
W temacie średnic kabli głośnikowych nie mam zamiaru udawać mądrali, ale swoje wiem
Dodatkowo wprowadziłem też kilka "modyfikacji" w kabinie i one jeszcze bardziej poprawiły akustykę
Pogadamy, albo właściwie posłuchamy przy okazji jakiegoś spotu
Oczywiście, studia odsłuchowego z Espero nie robię
PS. Stanko, na temat parciejących przewodów klaksonu było na forum już gadane ! Sam również miałem z tym problem - wiązka z tym przewodem "leci" do przodu auta pod chłodnicą, co wiąże się z jej ciągłym kontaktem z wodą i innymi czynnikami powodującymi uszkodzenie kabli. W moim przypadku wystarczyło na nowo "zespolić" uszkodzony kabelek, bez palenia kabli i resetu kompa
[ wiadomość edytowana przez: HenBas dnia 2005-08-22 13:04:28 ] |
Adam4302 Klubowy Weteran ![]() Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2005-08-22 14:00:07
No to czemu nie napisałeś ze powodem wymiany były popękane przewody, każdy kto przeczytał poprzednią twoją wypowiedź zrozumiał że "skoro głośniki charczą to należy wymienić przewody". A co do tych wszystkich kłopotów z kablami w espero, ja ich nie zaobsewowałem u siebie, żadan kabel w drzwiach mi jeszcze nie pękł, klakson działa, światła też, ale to moze zasługa garażowania i małego przebiegu ----------------- czasem tu zaglądam |
Wiktor_ galant Kielce | 2005-08-22 15:18:59 chyba raczej małego przebiegu, ja tez swoje samochody garazuje, nawet jesli przewody nie sa popenkane to ich wymiana poprawi akustyke, |