| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
luffans BMW 525 24v M50 1992 ... Legnica | 2005-08-19 09:23:49 Witam. Az miło jak widzi sie odpowiedz juz pare godzin po ogloszeniu.
-nie wydaje mi sie aby byla to uszczelka, autko normalnie pali -plyn jest czysty, tylko znacznie mniej jest jego w ukladzie -nie przybywa oleju w silniku, olej nie dawno powymianie ma taki sam kolor jak zaraz po wymianie -nie idzie bialy dym, ani nie leci woda z wydechow para tez nie -NIE MAM GAZU!!!!!! jakbym chcial gaz w aucie to kupilbym sobie VW lub pochodne....... Dodam jeszcze, ze jak wzrosła temperatura w ukladzie, nie doszlo do zagotowania wody i wybicia plynu. Temperatura nie weszla na czerwona skale. Zaraz jak pojawil sie komunikat KUHLWASSERTEMP silnik zostal wylaczony. Jest to autko jakie zawsze chcialem i chce, aby bylo w jak najlepszym stanie. dlatego pomocy szukam wsrod doswiadczonych uzytkownikow tej marki. Pozdro TOMASZ |
mariusz_nie_827 Brodnica | 2005-08-19 10:04:23
Czy otwiera się termostat ? pozdr Mariusz e34 525i touring |
Hellboy BMW Member BMW 525 tds touring ... Wrocław | 2005-08-19 17:46:33 witam,
nie wydaje mi się żeby to było zapowietrzenie ale jeśli to odpowietrzanie ale raczej sprawdzić należy visco czujniki i przekaźniki no i ten termostat czy sie otwiera bo sądze żę nie
Pozdrawiam |
krzysiek77 BMW Member BMW e-34 530i V8 szczecin | 2005-08-19 18:00:52 przegrzewanie silnika może być spowodowane m.innymi nieszczelną chłodnicą, a w rezultacie stanem płynu w chłodnicy(jeśli nie ma czego chłodzić, to nie schłodzi). odpowietrzenie ukł.chłodzenia jest nie możliwe w przypadku jakiejkolwiek nieszczelności. bmw ma układ ciśnieniowy i nawet ze szczelnym układem odpowietrzenie go jest dosyć trudne. najpierw usun nieszczelnoś, a potem go odpowietrz. mam identyczny silnik jak ty i całkowicie szczelny układ, odpowietrzony prawidłowo, dziś jest upał i jechałem z wł klimą przez szczecinskie korki. wskazuwka nawet przez chwile nie wyszła za połowe skali, a na poboczach stały auta(nawet nowe zachodnie modele) z otwartymi maskami i parą nad silnikiem. to jest dowód ,że można sie cieszyć z posiadania BMW.
ps. dziś ściszyłem radio i usłyszałem VISCO JEST SZALONE ,działa |
luffans BMW 525 24v M50 1992 ... Legnica | 2005-08-20 21:33:29 Witam ponownie. Dzieki wszystkim Wam za rady. zastosowalem sie do jednej, do tej z odpowietrzaniem. TO BYLO TO!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie uwierzycie, weszlo 5l plynu!!! Godzina spedzona na parkingu przed domem i teraz wszystko jest OK. Buma nie grzeje sie, nagrzewnica chodzi jak powinna. Jest znowu jak bylo, czyli Super. Jednak aby ten stan utrzymal sie na wieki, musze cos zrobic z ta mala nieszczelnoscia w chlodnicy. Dzisiaj byl dosyc upalny dzien. Zrobilem jakies 300km po terenie w tym dwa sprinty z Calibra i Corrado. Finish znacie oczywiscie Wskazowka wychylila sie tylko nieznacznie poza polowe. Jeden problem z glowy. Narazie nic mi sie z nia nie dzieje zlego(moze pozatym, ze jak chce wkrecic ja odrazu z kopyta na wysokie obroty, to zdarza sie jej tak jakby zachlysnac, poczym idzie jak opetana....), ale jak bedzie, to znowu Was odwiedze. Pozdro dla calej ekipy Banditen Motor Wagen. Narka |