Pilot od centralnego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam do was pytanie mam centralny zamek na pilota podczerwieni tzn. miałem ponieważ w jakiś sposób się spalił i nie wiem dlaczego ale wcześniej miał odchyły bo się często blokował. Ale moje pytanie jest następujące czy takiego pilota można dostać i za ile, i oczywiście czy opłaca się kupować nowego pilot jak i tak mają słabe zasięgi.
Pozdrawiam

Witam, ja tez mialem oryginalnego pilocika raz dziala raz nie, pozniej przestał. Najlepsza rada: kup sobie alarm z centralką czujnikami 2-ma pilotami i bedzie cool, ja tak zrobilem i jest spokoj koszt ok 200zł + montaz 100 w sumie 300pln i masz spokoj POZDRO

Nigdy się w to nie zagłębiałem, ale jak w takim wypadku wyłączać immobiliser?
u mnie nawet jak zamkne kluczykiem w drzwiach to później musze otworzyć z pilota bo inaczej nie odpale silnika.

HMMMMMMMMMMMM to dziwne jak jak zamykałem kluczykiem to nie musialem odzbrajac immobilajzera, porozmawiaj z dobrym elektrykiem samochodowym na pewno cos poradzi, jezeli chcesz moge Ci dac namiary na elektrykow w Iławie

remigius1 dzięki ale do Iławy mi trochę nie podrodze ja przebywam w Białymstoku albo na Pomorzu
Pilot jest spalony lub coś z niego wypłyneło jak go rozebrałem to zobaczyłem zielony nalot więc jest on szrotem tylko do śmieci. ALe chyba trzeba będzie założyć nową centralkę i pokłopocie.
Dzięki za radę

Witam.
A to co masz jednego pilota? a drugi z kluczykiem? Chyba, że masz
tylko jeden zestaw.
To zrób tak jak ktoś już radził, alarm+centralny i spokój.
Pozdr.

cytat:
Cytat:
2005-07-25 21:03:54, meserchmit pisze:
remigius1 dzięki ale do Iławy mi trochę nie podrodze ja przebywam w Białymstoku albo na Pomorzu Pilot jest spalony lub coś z niego wypłyneło jak go rozebrałem to zobaczyłem zielony nalot więc jest on szrotem tylko do śmieci. ALe chyba trzeba będzie założyć nową centralkę i pokłopocie. Dzięki za radę

-----------------------------------------
Zanim wyrzucisz pilota i pójdziesz w koszta alarmu to go rozbierz przemyj wodą z mydłem przy pomocy pędzla, wysusz suszarką i przelutuj punkty lutownicze precyzyjną lutownicą (Weller) albo daj to zrobić zaprzyjaźnionemu elektronikowi.
--------------
powodzenia
=====
pozdrowienia

Cytat:
2005-07-25 22:28:24, Rycho-25td pisze:
cytat: ----------------------------------------- Zanim wyrzucisz pilota i pójdziesz w koszta alarmu to go rozbierz przemyj wodą z mydłem przy pomocy pędzla, wysusz suszarką i przelutuj punkty lutownicze precyzyjną lutownicą (Weller) albo daj to zrobić zaprzyjaźnionemu elektronikowi. -------------- powodzenia ===== pozdrowienia

Rychu zartujesz ocszywisdcie z ta woda z mydlem)))
jesli juz to tylko spirytus lub benzyna estrakcyjna, ewentualnie specjalne srodki do mycia elektorniki ktore tez sa na bazie spirytusu. Zamocz bez bateri plytke pilota w spirytusie na godzinke, nastepnie wez stara szc zoteczke do zebow i wyczysc dokladnie, bez obawy nic nie odpadnie. nastepnie wysusz, mozna pomoc sobie suszarka do wlosow, choc ja mam Hot Air no i oczywiscie wanne ultradzwiekowa.. (naprawiam telefony komorkowe).
pozniej faktycznie wygrzewka z fluxem lub inaczej odswierzyc pola lutownicze lutownica z dodatkiem kalafoni lub wczesniej wspomnianego topnika , fluxa itp.
pozdr

Witam ponownie,
widzę, że tylko ja mam ustawiony tak immobiliser, że mi się uaktywnia nawet po przekręceniu kluczyka,
Panowie,
można to zmienić, jak?

Cytat:
2005-07-26 08:06:04, maxkorzen pisze:
Witam ponownie, widzę, że tylko ja mam ustawiony tak immobiliser, że mi się uaktywnia nawet po przekręceniu kluczyka, Panowie, można to zmienić, jak?

U mnie tez tak jest.
Shinobi pisal o tym
Centralka immo jest za schowkiem.

pilot w serwisie kosztuje około 170 zet juz z programowaniem.Tak widać że nieraz serwis jest tanszy od np.giełdy gdzie niektóre barany chca 2 razy wiecej jak w oplu.Ostatnio rabneli mi osłony razem z halogenami i tak osłonki cena giełda 30 zet sztuka w serwisie 18 zet -orginał,halogen 150-190 zet serwis 195 orginał z gwarancją 100 zet bym na giełdzie dał.

http://allegro.pl/show_item.php?item=57934783

ale polecam kupic nowy w serwisie chyba ze dasz mi z miesiąc to ci załatwie w dobrej cenie - idealny stan bo ten z aukcji za dobrze nie wyglada

maristez - powiedz za ile +/- i czy bedzie pasowal do mojej omegi
czy jednak bedzie problem z jego zaprogramowaniem
Pozdrawaim

Cytat:
2005-07-28 23:46:25, meserchmit pisze:
maristez - powiedz za ile +/- i czy bedzie pasowal do mojej omegi czy jednak bedzie problem z jego zaprogramowaniem Pozdrawaim

bede miał 2 piloty gdzies koło 22.08 co do ceny to licze na nie wiem z 50 zł by stykło. a co z programowaniem to nie wiem- musisz poczytac na forum w archiwum jak sie robi a chyba tez w ksiazce od auta jest. napewno jest sprawny.pusc mi majla to jak bedzie to ci fote wysle i reszte dogadamy.

jesli można troche odgrzebac temat to mam pytanko... czy kupując nowego pilota do omy programuje się go tak jak starego np. po wymianie baterii czy też trzeba ingerencji elektronika? np przelutowywać jakies flaki ze starego?