MotoNews.pl

Wulkanizacja - w jakim przypadku...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Właśnie rozpieprzyłem sobie oponę o takie pieprzone zamknięcie do wjazdu samochodu. Zmieniłem na zapas ( O 11 w nocy to nie jest miła zabawa ). Oponki 17 cali 235 ale to chyba bez znaczenia, oczywiście bezdętkowe. Opona jest pęknięta z boku! Nie na bieżniku itd tylko z boku, jakieś 2 cm od felgi, taka łata może z 1cm kwadratowy odchodzi. Czy coś takiego nadaje się do naprawy w warsztacie wulkanizacyjnym? Jeżeli ktos robił coś podobnego to bardzo proszę o informacje bo chciałbym spać wiedząc co mnie czeka.

Pozdrawiam!

Kiedyś zrobiłem to samo, ale kupiłem dwie nowe opony, bo ryzyko naprawy jest bezsensowne. Naturalnie można to naprawić, ale koszt kompletu opon jest nieporównywalny z bezpieczeństwem.
Wybór należy do ciebie.

Pozdrawiam.

650 zł jedna ... a musiałbym 2 zmienić w takim razie :/ Mówisz że duże jest ryzyko przy jeżdżeniu z "łatanymi" ?

no ja osobiscie bym sie nie czuł bezpiecznie majac latana opone wiem ze to inna kasa za naprawe a kupno opon ale to juz sprawa bezpieczenstwa!

Ja też szczególnie że 230 mi się zdaża autostradą jechać co bardzo lubię i czasami muszę :/ Jutro musze się w warsztacie zapytać jak to wyglądą z bezpieczeństwem...

chyba musisz sie z tym przespac a jutro pogadasz z wulkanizatorem i zobaczysz co Ci doradzi ( chyba ze jakis kretacz bedzie patrzal od strony na czym lepszy interes:/ )

Nie no to wporządku ludzie są :/ Porzadny zakład.

Usłyszałem jedną odpowiedz:

-To już jest out.

;( Fuck...

Mam jedną oponke 235 r 17 itd z tą samą klasą szybkości co moje ale jest ona innej firmy, inny model. Czy to prawda że za to dostaje się mandat jak się coś takiego założy na osi z inną oponą?

[ wiadomość edytowana przez: Brzoza525i dnia 2005-08-31 08:13:40 ]

"Na tej samej osi zamontowane są opony różnej konstrukcji (radialne, diagonalne, diagonalne z opasaniem lub o różnej rzeźbie bieżnika)" jest niedozwolone ;/ Co byście zrobili na moim miejscu? Teraz kupienie nowych oponek przednich odpada w moim przypadku

Poszukaj narazie śmiganych opon, czasem oponki w dobrym stanie mozna kupić po 100zł za sztuke. A niedługo koniec sezonu zmienisz na zimówki i dopiero za pół roku bedziesz się martwił zakupem nowych opon.

Ultrac`nowiutkie poszły na przód a na tył Pilot® Sport PS2™ 245/45

Uwielbiam mojego ojca =]

Cytat:
2005-08-31 15:42:07, Brzoza525i pisze:
Ultrac`nowiutkie poszły na przód a na tył Pilot® Sport PS2™ 245/45 Uwielbiam mojego ojca =]

Brzozie gratulujemy ojca

No jest niesamowity Szybko zadziałał Właśnie mnie opieprzył że powinienem go nawoskować zaraz po umyciu ;]

Pozycz mi Swojego Ojca .Nie badz sęp

Chetnie jak ma złe dni a ostatnio jest ich coraz więcej. Mam takie pytanko. Czy duża różnica w spalaniu będzie pomiędzy oponami 245 a 195 ? Jestem ciekaw czy zimą może troszkę więcej pojeżdżę sobie na litrze. ;]

Cytat:
2005-09-09 09:44:44, Brzoza525i pisze:
Chetnie jak ma złe dni a ostatnio jest ich coraz więcej. Mam takie pytanko. Czy duża różnica w spalaniu będzie pomiędzy oponami 245 a 195 ? Jestem ciekaw czy zimą może troszkę więcej pojeżdżę sobie na litrze. ;]

różnica bedzie niezauważalna. Zima=mniejsze prędkości=mniejsze opory. Ale jedno mnie zastanawia, jak chcesz w zime wogóle jeździć na 245

Cytat:
2005-09-09 10:09:32, Jeztom pisze:
różnica bedzie niezauważalna. Zima=mniejsze prędkości=mniejsze opory. Ale jedno mnie zastanawia, jak chcesz w zime wogóle jeździć na 245

on raczej na zime chce te 195 zalozyc ;]

Cytat:
2005-09-09 10:18:08, tolo84 pisze:
on raczej na zime chce te 195 zalozyc ;]

Dokładnie ;] A poważnie na 245 bym nie ujechał? Nigdy nie miałem okazji na szerszych niż 195 w zimie jechać więc nie wiem.

Cytat:
2005-09-09 13:53:43, Brzoza525i pisze:
Dokładnie ;] A poważnie na 245 bym nie ujechał? Nigdy nie miałem okazji na szerszych niż 195 w zimie jechać więc nie wiem.

troszke śniegu i z miejsca nie ruszysz, a jak nawet to na pierwszym zakręcie jedziesz prosto. Na lato szerokie na zime jak najwęższe w myśl zasady. pzdr