Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Wielebny BMW Friend było BMW 316 Bydgoszcz | 2005-08-19 23:28:35 No ale tój silnik to potwór w porównaniu do mojego 1,6 ![]() |
Jeztom (S) BMW Master (Moderator) E32 735iA and BMW 32 ... Żory | 2005-08-20 09:32:55
hamowanie nigdy nie jest za dobre. |
![]() vicia BMW Friend BMW E36 / 316i / M40 Jelenia Góra (Lubawka) | 2005-08-20 11:16:32 Witam miciak, ile Cię kosztowały zaciski ??
I jeszcze jedno, czy jest jakaś możliwość zmiany hamulców z tyłu z dębnów na tarcze. Co by trzeba było wymienić, jaki koszt i co z czyjnikami ABS ?? |
![]() miciak BMW Friend BMW E36 Katowice | 2005-08-20 14:53:05 Bowiem zaczęło sie od tego,że miałem krzywą jedna piaste i kupiłem uzywke cały amor ze zwrotnicą i zaciskiem z 2.5l po to ażeby wyciągnac tylko piaste...majac nadzieje że bedzie prosta
kupiłem nową tarcze zaożyłem i było tylko lekkie minimalne bicie. Cóż pojeździmy zobaczymy. Po 2,5 tys było już 6setek bicia na tarczy ![]() dokupiłem z tegoż samego źródła drugą piaste a zaciski z 2.5l siłą rzeczy został. Zależało mi żeby włożyc tarcze wentylowane bo te z 1.6 zwykłe mają tendencje do krzywienia (z tego co sie dowiedziałem od znajomych) Zacząłem kombinować. .. i tak efekt końcowy osiągnołem z wynikiem celującym ![]() Jak sami widzicie gdyby nie krzywe piasty to bym nic nie kombinował bo to wszystko kosztuje: strona R zawiecho 2.5uzywka 200zł str L zawiecho używka 200zł tarcza nowa brembo 120zł-skrzywiona po 2,5tys nowe klocki z 2,5l 150zł i tarcze brembo z 2,5l 280zł troszke sie nazbierało ale tak było i tyle mnie to kosztowało kasy żeby był spokój pilnujcie bicia na kierownicy podczas hamowania ![]() VICIA Nie zastanawiałem sie nad przekładką z mocniejszej wersji docisków do tyłu,musze poszukać na allegro jak to wygląda bo widziałem ze sprzedają też tylne hamulce z mocniejszej wersji. 3m-ce temu przerabiałem hamulce w escorcie 1.6 na mocniejsze dociski z mondeo ale przód i też po lekkich przeróbkach pasują. Wszystko jednak kosztuje duuzo czasu, cierpliwosci i czasami znacznych nakładów finansowych. Vicia, jak cos będe wiedział na ten temat to ci odpisze na priva POZDROOO |
![]() miciak BMW Friend BMW E36 Katowice | 2005-08-20 14:54:41 Bowiem zaczęło sie od tego,że miałem krzywą jedna piaste i kupiłem uzywke cały amor ze zwrotnicą i zaciskiem z 2.5l po to ażeby wyciągnac tylko piaste...majac nadzieje że bedzie prosta
kupiłem nową tarcze zaożyłem i było tylko lekkie minimalne bicie. Cóż pojeździmy zobaczymy. Po 2,5 tys było już 6setek bicia na tarczy ![]() dokupiłem z tegoż samego źródła drugą piaste a zaciski z 2.5l siłą rzeczy został. Zależało mi żeby włożyc tarcze wentylowane bo te z 1.6 zwykłe mają tendencje do krzywienia (z tego co sie dowiedziałem od znajomych) Zacząłem kombinować. .. i tak efekt końcowy osiągnołem z wynikiem celującym ![]() Jak sami widzicie gdyby nie krzywe piasty to bym nic nie kombinował bo to wszystko kosztuje: strona R zawiecho 2.5uzywka 200zł str L zawiecho używka 200zł tarcza nowa brembo 120zł-skrzywiona po 2,5tys nowe klocki z 2,5l 150zł i tarcze brembo z 2,5l 280zł troszke sie nazbierało ale tak było i tyle mnie to kosztowało kasy żeby był spokój pilnujcie bicia na kierownicy podczas hamowania ![]() VICIA Nie zastanawiałem sie nad przekładką z mocniejszej wersji docisków do tyłu,musze poszukać na allegro jak to wygląda bo widziałem ze sprzedają też tylne hamulce z mocniejszej wersji. 3m-ce temu przerabiałem hamulce w escorcie 1.6 na mocniejsze dociski z mondeo ale przód i też po lekkich przeróbkach pasują. Wszystko jednak kosztuje duuzo czasu, cierpliwosci i czasami znacznych nakładów finansowych. Vicia, jak cos będe wiedział na ten temat to ci odpisze na priva POZDROOO |
![]() vicia BMW Friend BMW E36 / 316i / M40 Jelenia Góra (Lubawka) | 2005-09-23 18:08:46 Czy te zaciski z 325 wejdą do mnie. Te są już blisko feli, a tarcza jest o 10mm grubsza ??
No i jak najlepiej wymienić, ścisnąć wężyk francuzem, przełożyć i odpowietrzyć tylko przód. Czy może się zapowietrzyć cały system ? Jak wejdą to kupuje, mam już dość krzywienia tarcz ![]() |