Słabe swiatła

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie wiem, czy to tak już jest, że w Omegach są słabe światła, a może lustra mam już stare, albo ładowanie nie jest takie jak trzeba, bo żarówki zmienilem na +50 i w nocy jest naprawdę kiepsko. jakie macie na to sposoby?

ostatnio kupilem nowe swiatla "podrobki" i to jest dopiero masakra !!
oryginaly tez nie sa najlepsze w omegach ale raczej nic sie da zrobic jedynie mocniejsze zarownki , ale jest to niezgodne z przepisami i moze zniszczyc oprawy

Jedz do elektryka i sprawdz ładowanie, ja miałem to samo , okazało się że z alternatora wychodziło ładowanie 14 v a do bateri dochodziło troche lepiej jak 12 v , po drodze ginał ten prąd, puscił nowy przewód i jest oki .

U siebie mam Helle - ( po wypadku kupilem )

Do tego mam zlocisto - fioletowe zarowki 100w - i w nocy jest bardzo dobrze. Do tego standardowe dlugie ( w tych malych trojkacikach ) - killery naprawde.

Za to halogeny w zderzakach to cyba tylko gadzet, bo zasieg maja fatalny...

Polecam mocniejsze zarowki - z obudowami jak dotychczas sie nic nie dzieje.

a u mnie cholera nie świeca dalekosiężne , nie ma napięcia na na nich. Nie wiem o co chodzi, może ktoś ma jakis pomysł.

złocisto-fioletowe ... ????? chyba nie znam tego patentu.
Co to za żarówki, bo chyba nie blue-vision jakiś, np. Phillips.

ja w sobote założyłem +50%, i jest lepiej, ale nie to co bym chciał.

A halogeny u mnie z racji małego przebiegu i zabrudzenia, bo wokońcu sa tuz nad ziemia, oślepiają kierowców.

Ja mam Osrama Coolblue i są ok ale słyszałem że Philips ma lepsze żarówki. Co do tych halogenów to one powinny oswietlać pobocze a nie walić snopem światła przed siebie, w czasie mgły miałbyś przed sobą białą ścianę.

na poczatek sprawdz sobie mase na swiatlach bo mozesz miec zasniedziale styki,zrob tak ze pociagnij na chwile mase bezposrednio z akumulatora i wtedy zobaczysz jaki jest efekt,mozesz miec gdzies po drodze spadki napiec

Ja mam ten sam problem, oglądałęm zdjęcia twojej omy, i doszedłem do wniosku, że jest to wina lustrzanego odbicia. Ja jeszcze poza tym mam jeszcze rozpierniczoną regulację na boki i świecą mi na pobocze a nie na drogę.
Dowiadywałem się jak można odświeżyć te lustra, i gadali mi że najlepiej to kupić nowe, ale słyszałem też, że można delikatnie ten odblask umyć i podobno daje to efekt na jakiś czas. Słyszałem też, że można zakupić taką farbę na te odblaski, ale nie wiem czy to wogóle jest w sklepach.
O tych sposobach mówił mi diagnosta , więc trochę prawdy w tym może być.
Ja jeszcze nie próbowałem.

Niemożna malować odblasków ponieważ one niesą malowane tylko GALWANIZOWANE!!! To coś takiego jak chromowanie tylko specjalnym środkiem.
Umyć owszem to pomaga, ale NIEmalować!!!
Pozdro
Fubu
P.S.
BeBo co z tym silnikiem?

>>Daj znać na priva>>

brazylijskie podrobki kosztuja 150 pln i swietnie sie sprawuja,mysle ze nie ma co kombinowac z malowaniem

jak ktos chce to sie zamienie !!!mam nowe podrobki za 150zl szt i chetnie zamienie na 15 letnie oryginaly!!!!!

te podrobki sa huja warte one swieca wszedzie tylko nie na droge , nie maja granicy swiatla jak je kupilem i zalozylem to pojechalem na stacje diagnostyczna ustawic to gosci jak ustawial to powiedzial ze przegladu to one nie przejda

Ja miałem zwykłe stare orginały i świeciły extra na 100w teraz kupiłem nowe klosze depo soczewki po tygodniu są już czarne w środku jakby zaśniedziałe do tego pękła w środku regulacja wysokości świecą jak chcą niech ch.... szczeli te wszystkie podróbki. A tek wogóle nie wiecie czym są przyklejone szkła do obudowy bo silikon to to nie jest.

Najgorsza jest przedostająca się do środka wilgoć która po nagrzaniu paruje i zmniejsza MOC. Ja mam klosze firmy CARELLO(może inaczej to się pisze ale coś w tym rodzaju),
Jakie lampy były montowane seryjnie (jakie są oryginalne)?

w omie b napewno hella

a ja mam CIBIE

BEBO a ty jakiej firmy masz świeczki?

ja mam lampy helli i swieca tak sobie

lampy mam oryginalne bosch dalekosiężne, a żarówki philips vision +50, trochę pomogly. zdaje się jednak, ze będę musiał oczyścic przewody i styki, żeby lepsza masa była

Chodzilo o to, ze na zarowke jest polozona jakas warstwa czegos, co powoduje, ze swieca na zolto, a w polach granicznych dochodzi lekki fiolet...

Fajny efekt jest przy zapalonych jednyie postojowych - w kloszu przewaza fiolet...

Ale to pierdoly - po prostu swieci dobrze.

Jesli same szkla maja duzo odpryskow od zwiru, czy kamieni, to warto je przepolerowac - sa pasty szlifierskie do szkla.

Przy malowaniu wnetrza lamp na czarno - przemylem tez lustra - bo byly poprostu zakurzone, a malowanie lustra wg mnie to nie rozwiazanie.

BEBO napisał , że ma lampy oryginalne bosch dalekosiężne,
to są jakieś jeszcze rodzaje lamp w omegach, ja mam w reflektorze jedną żarówkeH4 i postojówka.Dalekosiężne są inne?