Proble z paleniem 325 tds

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !
ja mam pytanko czy ktos miał problemy z zapaleniem silnika po jego dłuzszym postaniu t/z 5-6 godzin jak juz zapali to nie ma problemu z jego ponownym uruchomieniem dzieje sie to od czasu gdy zaczeły dochodzic do mnie dziwne stuki z pompy wtryskowej
silnik ma przejechane 68000 tys w serwisie-byłym w jeleniej górze nie maja pojecia co jest i najchetniej by go rozbebeszyli ale nie na tym to polega Silnik i skrzynia biegów stała przez ostatnie 7lat na palecie w chali pod przykryciem czy moze to byc przyczyna -ten czas spoczynku był zalany olejem i stał wsuchym miejscu

pozdrawiam

Pierwsza sprawa jezeli silnik wystygnie paliwo moze sie cofac do ziornika mozesz miec uszkodzona pompke elektryczna w zbiorniku ktora nie podaje paliwa pompie wtryskowej przez to musisz dlugo krecic zanim pompa zaciagnie paliwo.
Druga sprawa mozesz miec uszkodzona glowiczke w pompie wtryskowej jest to dosc spotykane w tds

Cytat:
Wysłany: 2005-08-25 23:05:08

Pierwsza sprawa jezeli silnik wystygnie paliwo moze sie cofac do ziornika mozesz miec uszkodzona pompke elektryczna w zbiorniku ktora nie podaje paliwa pompie wtryskowej przez to musisz dlugo krecic zanim pompa zaciagnie paliwo.

jest na to rada zamontować zawór zwrotny mam go u siebie koszt 40 zł lub pompka ok 400 wybór należy do ciebie

Cytat:
Druga sprawa mozesz miec uszkodzona glowiczke w pompie wtryskowej jest to dosc spotykane w tds

uszkodzonęj/zużytej głowiczki objawem jest trudność w odpaleniu nagrzanego silnika łatwo to sprawdzić polewając rozgrzaną pompę wodą aż do obniżenia jej temperatury wtedy odpali szybko

własnie dzis kupiłem ten zaworek zwrotny miałem go zamontowac ale znalazłem niedocisnieta spinke na łaczniku w filtrze paliwa gzdzie sa dwa oringi na przewodzie paliwowym zasilajacym przesmarowałem to wazelina i docisnełem ale po trzech godzinach było to samo

nie ma problemu z paleniem gdy jest gorący problem sie pojawia gdy dłuzej stoi jezeli nie ma dlugiej przerwy w paleniu to pali od kopa

a świece były sprawdzane?

Cytat:
2005-08-25 22:46:25, rudy102 pisze:
w serwisie-byłym w jeleniej górze nie maja pojecia co jest

Byłeś w serwisie w cieplicach co jest na nim napisane, że jest ASO BMW ??

Przestroga dla innych, on nie ma autoryzacji od 2 lat, a dalej wisi szyld !! (No chyba, że coś się zmieniło przez ostatnie 3 miesiące)>

[ wiadomość edytowana przez: vicia dnia 2005-08-25 23:51:08 ]

Zgadza sie serwis w cieplicach stracił autoryzacje ale ceny mu zostały te same .Jade tam teraz 3 raz na wymiane oringów pod ramieniem napinacza bo cos im nie wychodzi uszczelnienie tego zauwazyłem ze lubia wciskac podruby za cene orginałów

zamontowanie zaworka zwrotnego wyeliminowało problem zapalania samochodu

pozdrawiam

DZIENKI WSZYSTKIM ZA PODPOWIEDZI PROBLEM ZOSTAŁ USUNIĘTY
POZDRAWIAM