| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Armani01 | 2004-12-02 23:38:00 Z racji tego że ostatni mój wontek został zamknięty Kupiłem IBM G78 takiego http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=36150877 Kupiłem go dla kuzynki mam go w domu i świeci B. dobrze ALE..... teraz moje pytanie czy warto go brać dla siebie i na jakim on jest kineskopie ??? Trinitron ???? (Pytam bo nie mam z tyłu tabliczki znamionowej --- a w tej aukcji napisał gość że to FLAT , tylko nie wiem o co mu chodziło -- czy że płaski czy że to na LG jest ????) , powiem tylko ,że zastanawiające dla mnie jest to że nie da mu się zmienić odświeżania na powyżej 85 mhz obsługuje wszystkie rozdzielczości na 85 tylko 1600 na coś tam No i czy polecacie??? / Ktoś z was go ma ???????????? [ wiadomość edytowana przez: Armani01 dnia 2004-12-02 23:42:07 ] |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2005-08-08 01:28:02 Ja gdybym mial kupowac monitor LCD to kupil bym ten...
ACER ARAL1931 - ale to kosztuje 1600+vat i jest 19" Natomiast gdybym mial kupowac 17 " to ACER AL1751As - 17" Opis Dane techniczne Cena to okolo 1000 + VAT ACER jest o tyle dobry ze daje 3 lata gwarancji. |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-08-08 06:40:55
i to wszystkie z jego zalet
Armani bardzo słusznie zawężył poszukiwania do Iiamy i Samsunga. Przy wyborze LCD można brać jeszcze pod uwagę drogiego Sonego, Eizo i bardzo dobrego w branży paneli LCD/plazma LG. W tej chwili wybrałbym jednak Samsunga. Firma ta opracowała WŁASNE technologie i produkuje w tej chwili najbardziej zaawansowane matryce do użytku w komputerach domowych i telefonach komórkowych. Do rzeczy (o monitorach i sprzęcie RTV mógłbym tak bez końca ):
Z tych co wymieniłeś wybrałbym ZDECYDOWANIE - 730BF. Ma on tylko jedna wadę, matrycę starej technologi TN. Na Twoim miejscu kupił bym coś takiego: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20122 Ma wszystko co potrzeba - nowoczesną matrycę PVA (lepsze odwzorowanie kolorów, praktycznie 180 st. kąt widzenia, wysoka jasność i kontrast, pivot, fantastyczny design, złącze DVI-D. Za cos podobnej klasy u Sonego czy Eizo dałbyć grubo ponad dwa tysiące. |
slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2005-08-08 09:36:13 W 100% podpisuję się pod słowami przedmówcy
173 P nie dość że ma bardzo dobre "osiągi" to jeszcze ten wygląd... Można wybrać sobie z pośród chyba trzech kolorów. Jeżeli chodzi o LG i Philipsa to obydwie firmy mają praktycznie te same matryce. O ile się nie mylę na świecie i tak jest około 4 fabryk wykonujących matryce. Na Twoim miejscu również wybrałbym 730BF a jeżeli dopłata 200 zł nie jest problemem to 173P. Sam chiałem go kupić ale w momencie gdy kupowałem panel 173 kosztowała (w zależności od sklepu) 2100-2400. |
slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2005-08-08 09:39:22 A i jeszcze jedno - jeżeli LCD potrzebne jest Ci tylko do korzystania z internetu, edycji tekstu itp to wg mnie złącze DVI nie będzie konieczne. |
Armani01 | 2005-08-08 12:09:47
--- niezły ten monitorek ... i ma jakąś półprofesjonalna matrycę ..... (czym się różnią ??)
Ale mam wątpliwości co do kupowania LCD na odległość .... przecież one mogą mieć bad piksele ... itd... i potem wysyłać taki panel ... na reklamację ... albo jechać do Wawy .. >>A właśnie .... >>co z tą zawodnością paneli ... gdzieś słyszałem że bardzo dużo z nich .... szybko się psuje ... wiele jest odpadów w trakcie produkcji .... to mnie trochę przeraża ... >> Co myślicie o kupowaniu monitora np. z jednym bad pikselem taniej ??? |
Armani01 | 2005-08-09 18:25:09 Kurde zdecydowałem się na zakup tego lcd 173P+ co polecił JACO ... a tu takie kredki ... nigdzie go nie mogę dorwać ... wszystkie sklepy które znam nie mają go na stanie - aktualnie ;-(
Mogli byście podać mi adresy sklepów (internetowych) przez was znanych które mogły by go mieć .... bo mi juz brakuje pomysłów... p.s.korzystałem z google.pl |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-08-10 01:43:50 |
KeyJey Volvo C70 Cabrio Warszawa | 2005-08-10 08:49:42 JACO wyjasnij mi dlaczego ACER jest Twoim zdaniem badziewny ? |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2005-08-10 09:33:38 co do monitorów to ja ostatnio stalem sie szczesliwym posiadaczem Dell P1130 jak dlamnie bomba na podobnym pracuje w pracy dlatego szukalem czegos na tym samym kineskopie.
Tu dane techniczne Aukcja goscia od ktorego kupilem tranzakcja bardzo udana zaplacilem 600zł i sam wybralem monitor z posrod 5 sztuk.. trafila mi sie perełka.
co do LCD to puki co jeszcze nie jest nanie czas w ciągu roku ceny spadą jeszcze dosyć mocno ale jeśli już ktoś się uparł to polecam strone www.skapiec.pl tam mozna znalesc najtansza oferte jaka wystepuje w sieci danego sprzetu polecam. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-08-10 09:38:12 600 zł za 21" CRT można dać... a może lepiej poczekać, bo cena LCD w promocji zbliżyła się już do ceny CRT sprzed roku. Teraz trwa okres wyprzedaży naprodukowanych monitorów CRT toteż będzie jeszcze taniej - tak za CRT jak i za LCD. Zresztą wystarczy spojrzeć jak spadły ceny odtwarzaczy DVD. Wyprzedano magnetowidy można było obniżyć cenę DVD. |
slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2005-08-10 10:42:29
Z pewnością ceny będą jeszcze bardziej spadać bo pod koniec roku na naszym rynku ma się pokazać nowa (angielska) sieć hipermarketów RTV, obok MediaMarkt i Saturn. Te dwa ostatnie sklepy i tak należą do jednej grupy Metro dlatego ich "wojny cenowe" były do tej pory pozorne. Na Węgrzech po pojawieniu się brytyjskiej sieci obok MM i Saturna ceny niektórych produktów spadły nawet o 70%. Wiadomo że to były wyjątki ale niech cena odtwarzacza DVD spadnie o 20% prawie z dnia na dzień... Dlatego jeżeli ktoś planuje kupować teraz jakiś sprzęt a może z tym zaczekać - to niech tak zrobi bo może zaoszczędzić parę groszy. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-08-10 12:04:19
Oznaczało to będzie, że kilkaset buraków wsiądzie w auta w środku nocy, pojedzie 10, 20, 50 km, powalczy o koszyk i kupi DVD taniej o 30 czy 40 zł niż w sklepie w swoim mieście. A te 70% - ok. Na przeterminowany i nie produkowany już towar którego składowanie kosztuje więcej niż jego wartość. |
Armani01 | 2005-08-11 01:26:27
No właśnie ja też bym chciał to wiedzieć ???
Muszę przyznać że ten Acer jes kuszący ... i nie trzeba na niego polować ... zwłaszcza że ja go potrzebuję tylko do domu ... P.S. w sirusie były ... złożyłem zamówienie ale zanim gość zarezerwował to zostały wykupione
i jeszcze jedno ... w sirusie powiedzieli mi że nie dają gwarancji zera bed pikseli .. co więcej nawet producent mi tego nie uzna ... chyba że są np 4 po kolei i w widocznym miejscu ... i w dodatku nie można u nich na miejscu monitora sprawdzić Swiadczą taką usługę ale za DOPŁATĄ 70 zł !!!!!!!! .... zastanawiam się czy podczymać tam swoje zamówienie ... przecież to jest zleksza lteria
[ wiadomość edytowana przez: Armani01 dnia 2005-08-11 01:27:43 ] |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-08-11 01:34:53
Acer prawie we wszystkich profesjonalnych testach przegrywa (i to bardzo wyraźnie) z Samsungiem, LG, Iliamą, Sonym czy Eizo. Armani zwróć uwagę na pozycję Samsunga 173P+ - pod wzgledem jakości obrazu wygrał z takimi tuzami rynku jak Eizo FlexScan L578 i Sony MFM-HT75W. W zasadzie to najlepsza 17tka LCD na rynku, a cena jest dość znośna. a oto wspomniany ranking Chip Lab (POWER): http://rankingi.chip.pl/ranking_7940.html?tt_c1=&tt_c2=&tt_c3=&tt_col=&tt_id=7&tt_cmd=1&tt_s=MP&PHPSESSID=44d6694e1e74d0586b78b2f044a49f36 [ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2005-08-11 01:36:42 ] |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-08-11 07:03:14
Brzydko powiem. Pojebało ich chyba!!! |