| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-05-25 22:11:22 otóz w garazu zgasiłem auto,przyszedłem za kilka minut,chce odpalac,a tu dupa blada
kontrolki sie nie swiecą,cos piszczec zaczęło za to. pod deską rozdzielczą,koło lewej nogi kierowcy. rozkręciłem obudowe kolumny kierownicy,zdjałem boczek z błotnika i tam znalazlem jakies takie plastikowe pudelko,do którego wchodzi wiązka zlozona z 4 kabli,które mniej więcej na wysoksoci glosnika są złączone złączką z innymi 4 kablami,które ida gdzies pod dechę rozdz. przkręcam kluczyk w pozycje zapłon,raz piszczy,innym razem nie,ale nic nie działa nadal,ani swiatła,ani stop.zero,tak jakby pradu nie było zegarek to samo,raz chodzi,raz znów nie. Przyszedł ojciec,zaczęlismy ruszac kablami,bezpiecznikami i w sumie nagle po przekręceniu kluczyka zapaliły sie kontrolki i auto jakby nigdy nic odpaliło,robiłem testy i pali tak jak wczesniej-jakby nic sie nie zepsuło panowie,radźcie co robic,bo jakos nie wyobrazam sobie,zeby to mi sie stało gdzies poza miastem pzdr |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-05-25 22:30:52 Przeczyść klemę i biegun minusowy, może to pomoże. A to ustrojstwo to nie jest przypadkiem ten przerywacz do wycieraczek??? |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-05-25 23:26:42 ta puszka plastikowa to rzeczywiscie od wycieraczek,ale czy mozliwe,aby takie badziewie mogło az tak unieruchomic samochód??
te pudełko z cewką w srodku jest własnie na błotniku,wewnątrz auta,nad kolenam kierowcy |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-05-25 23:47:45 Nie nie nie |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-05-26 01:29:00 Witam
Grzesiek, już kiedyś pisałem na ten temat, ale powtórzę, primo, to co pisze Leszek, klemy aku, sprawdzić dobrze minus na karoserii, ( krótki kabel od aku do karoserii, odkręcić, wyczyścic dokęcic, zabezpieczyć z zwewnątrz wazeliną.., masa od silnika, ( warto dać dodatkowa, plecionka 8 zeta, ), itd,. 2 gim krokiem to powyciągać wszystkie wtyczki ze skrzynki, od strony silnika i od kabiny, poczyścić jak się da, obejrzec czy nie są któreś utlenione, psiknąć kontaktem, wstawić z powrotem, wyciągnąć po kolei wszystkie przekażniki ze skrzynki, kntak, i wsunąć z powrotem, poruszac i obejrzeć bezpiecznki, czasem któryś jest cały ale nie kontaktuje, ew dogiąc lbaszki, najlepiej zmienic wszystkie na takie z rdzeniem ceramicznym. Po zdjęciu osłony kolumny kierownicy sprawdzić kostkę od stacyjki czy się nie zsunęła, docisnąc, można psiknąc kontaktem. jest jeszce jeden punkt, w 2107 pod tablicą zegarów, przykrecony do przedniej ścianki jest przekaźnik włączany przez stacyjkę, ona odpowiada ze zasilanie zapłonu, zegarów itd,...., watro go dpoiąc, rezebrać , obejrzeć , ew poczyścić styki i też nieśmiertelnym kontaktem taki obchód elektryki w 2107 warto zrobić raz na rok jak autko zbliża się do pełnoletniosci |
1Bobo SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 `96 1.7i :) Warszawa | 2004-05-26 01:30:58 a jak cos tam piszczy to moze jakis autoalarm odcinajcy np. elektryke?? |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2004-07-28 12:24:17 Panowie mieli racje-była to wina starego kabla masowego.
dzieki |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-07-28 12:34:23
A ja widzialem efekt koncowy takiej rozzarzonej linki ssania w postaci poltorametrowych plomieni nad maska |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-07-28 15:41:54
Oo... zaczynam sie bac tego wszystkiego |
rogacek ŁADZIARZ VW Ogórek/vw garbus/ ... wrocek | 2004-07-29 08:48:23 ja mam dodatkową masę grubą linką od kolektora ssącego do blachy |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-07-28 09:41:07 a wypnijcie ekonomizer... a czujnik paliwa nie ma gdzies zwarcia na kablach?
i w ogole wypinajcie poszczegolne elementy i probujcie. Warto wyjac liczniki i poczyscic sciezki. |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-08-22 18:46:24 Sylwek - zaloz WSZYSTKIE bezpieczniki nowe - ale kup takie twarde, a'la porcelanki. popraw tez przekazniki, zakladam, ze plytke skrzynki sprawdziles i masz juz oblutowana - bo jak nie - to od niej zacznij. W kazdym razie tam szukalbym najpierw przyczyny.
A sprobuj spinac na krotko, pomijajac na moment skrzynke.... |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-08-23 10:32:12 Syvo,
A może przełącznik zespolony? |
sebolgdynia SYMPATYCZNY GOŚĆ Kia Cee`d / Suzuki S ... Rumia | 2005-09-24 22:36:21 Pilnie potrzebuję porady!!!!
Dzisiaj odpaliłem zapalam światła mijania i nie palą zgasiłem go i juz mi rozrusznik nie zakręcił. Na popych pali a w stacyjce cicho. Co to może być inne światła chodzą stopu, kierunkowskazy a nie działa stacyjka (nie kręci i światła mijania), powiem że bezpiecznik nr 14 jest ok Pomocy |