Oświetlenie deski rozdzielczej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Odkąd kupiłem BMW 316I z 1990r. jest tylko podświetlenie zegarów, przycisku świateł awaryjnych i ogrzewania tylnej szyby. Natomiast nie ma podświetlenia włącznika śwateł mijania, a także tam gdzie reguluje się temperaturę (cały dół jest bez podświetlenia). Czemu? Czy przepaliły się żarówki? Czy tam są żarówki? Jakie? Jak tam się ewentualnie dostać?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Danny Wo

Cytat:
2005-08-22 13:34:30, dannywo pisze:
Natomiast nie ma podświetlenia włącznika śwateł mijania,

bo go nie ma
Cytat:

a także tam gdzie reguluje się temperaturę (cały dół jest bez podświetlenia). Czemu?

zaróweczki do wymiany

MOŻE TO POMOŻE pzdr

Dzięki za odpowiedź. A nie wiesz jakie tak są żaróweczki.

Cytat:
2005-08-22 14:14:18, dannywo pisze:
Dzięki za odpowiedź. A nie wiesz jakie tak są żaróweczki.

elektryk mi to robił, zaraz po tym jak kupiłem auto i nie widziałem jakie tam sa, ale następnym razem sam będę robił bo dał mi jakies zarówki z czego jedna po 2 tyg sie przepaliła... Ja nawet nie byłem u elektryka( nie miałem kiedy). Mój ojciec był i mówił, że trochę się nameczył koles z tym, a cała operacja kosztowała chyba 25zł. pzdr

U mnie do podświetlania zegarów i kontrolki od ciśnienia oleju są żarówki tzw jedynki mają one moc 5W i 10W w szystkie pozostałe (kontolki, podświetlanie włączników świateł, zegarka, popielniczki i panelu od ogrzewania) są takie malutkie żaróweczki 1,2W