MotoNews.pl

Francuzi ratuja Łade

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Renault i AvtoVAZ podpisali porozumienie o współpracy który ma na celu przyspieszenie rozwoju AvtoVAZ, oraz odnowa i poszerzenie gamy samochodów marki Łada.(...)
Taki krótki artykulik pojawił sie w tego tygodniowym "Motorze"
Pozdrawiam

Co myślicie o takim połączeniu?
Jaki efekt końcowy z tego wyjdzie?
Zawieszenie miększe, a co za tym wygodniejsze podniesie się bezpieczeństwo, desing bardziej ekstrawagancki, może lepsze materiały ?

A może wyższa cena, jeszcze większa zawodność, przekombinowane projekty...

Cytat:
2007-12-18 14:45:19, Rafael_Black pisze:
Co myślicie o takim połączeniu? Jaki efekt końcowy z tego wyjdzie? Zawieszenie miększe, a co za tym wygodniejsze podniesie się bezpieczeństwo, desing bardziej ekstrawagancki, może lepsze materiały ? A może wyższa cena, jeszcze większa zawodność, przekombinowane projekty...

Nie wiem czy zawieszenie bedzie mieksze, ale zapewne moze sie tak zdazyc, ze bedzie bardziej miekkie

Wracajac do tematu - mysle, ze to nic nie zmieni.

Cytat:
2007-12-18 14:30:45, sylwesterpl pisze:
Renault i AvtoVAZ podpisali porozumienie o współpracy który ma na celu przyspieszenie rozwoju AvtoVAZ, oraz odnowa i poszerzenie gamy samochodów marki Łada.(...) Taki krótki artykulik pojawił sie w tego tygodniowym "Motorze" Pozdrawiam

Było też w zeszłym tygodniu na Motonews. Mam tylko nadzieję,że zawieszenie i elektryka nie beda się sypać jak w renault. Natomiast dobrze byłoby, gdyby w końcu Łady jak Renault otrzymywały 5 gwiazdek w EuroNCAP-ie. Kupiłbym taką bez wahania.

Witam
Cytat:
2007-12-18 14:45:19, Rafael_Black pisze:
Co myślicie o takim połączeniu? Jaki efekt końcowy z tego wyjdzie? ...... jeszcze większa zawodność

Hahahaha.. zobacz gdzie w testech niezawodności i bezpieczeństwa wypada np. Laguna, Megane czy Clio, a gdzie np. niemcy

Cytat:
2007-12-18 15:05:08, Leszek_Gdynia pisze:
Nie wiem czy zawieszenie bedzie mieksze, ale zapewne moze sie tak zdazyc, ze bedzie bardziej miekkie

Oj, oj... "Bo Polska to język trudna"

Hmm coś musi zmienić. Po coś ta fuzja była dokonana...

Wg http://www.svobodanews.ru/ Renault kopił 25% akcji АвтоВаза i pierwsze efekty widoczne beda po 5-7 latach

http://www.gazeta.ru/ Renault zostaje strategicznym partnerem AbtoBaza

[ wiadomość edytowana przez: Sp4rkY dnia 2007-12-19 07:16:27 ]