Zamienie Lanos - Espero/Nubira

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chcialbym zamienic Lanosa Esperala z klima.

Lanos :
- produkcja 1999
- przebieg 120 000 km
- bialy sedan
- bardzo dobry stan
- ele szyby
- centralny z pilotem / autoalarm
- silnik 1500 DOHC / 100 KM
- LPG Elpigaz

Autko w naprawde dobrym stanie.

Miejsce - Olsztyn.

Chce zamienic na Esperala z klima, nalepiej duzy silnik z lpg - czesto smigam trasami Olsztyn - Wilno i pragne miec cos wiekszego.

Jesli jest jakis chetny zapraszam na mail albo priv.

Pozdrawiam serdecznie.

jakbys mial abs albo poduszke to bym sie z checia zamienil
tylko ze nia stac mnie na doplatypzdr

nie wiem kto z espero zamieni sie na lanosa

dokładnie

Jest jeden PLUS na korzyść Lanosa - ten samochód nie rdzewieje

Ma regulacje kierownicy... Nie rdzewieje... Jest dynamiczniejszy... Nie zamulają się szyby, bezpieczniejszy... Kilka plusów by się na pewno jeszcze znalazło

Ale Espero też ma dużo zalet... Tylko ta korozja

Cytat:
2005-08-23 00:39:09, Zoltar pisze:
Ma regulacje kierownicy... Nie rdzewieje... Jest dynamiczniejszy... Nie zamulają się szyby, bezpieczniejszy... Kilka plusów by się na pewno jeszcze znalazło Ale Espero też ma dużo zalet... Tylko ta korozja

No przecie w espero też jest regulacja kierownicy (no poza 1.5 DOHC bez poduszki - z poduszką ma regulacje) , czy bezpieczniejszy któż to wie

-----------------
czasem tu zaglądam

Cytat:
2005-08-23 00:39:09, Zoltar pisze:
Nie zamulają się szyby

Spróbuj dosunąć obie na raz.

Cytat:
2005-08-22 22:34:40, Cwikus pisze:
nie wiem kto z espero zamieni sie na lanosa

a ktos kto jezdzi espero jedzil tez lanosem?
naprawde jest jakas diametralna roznica na korzysc espero?
szkoa ze ten stad nie ma ani abs ani poduchy, gdby mial z checia przesiadlbym sie na nieco nowsze, bardziej oszczedne daewoo
pzdr

Cytat:
2005-08-23 16:06:56, iampinki pisze:
a ktos kto jezdzi espero jedzil tez lanosem? naprawde jest jakas diametralna roznica na korzysc espero? szkoa ze ten stad nie ma ani abs ani poduchy, gdby mial z checia przesiadlbym sie na nieco nowsze, bardziej oszczedne daewoo pzdr

bardziej oszczędne???

tu bym się kłócił...... jeździłem takim lankiem jak ten i paliło to prawie tyle co nubira....... czasem nawet więcej

Cytat:
a ktos kto jezdzi espero jedzil tez lanosem?

Ja! Silnik 1,6, full wypas bez klimy. Czerwony Słucham pytań.

Cytat:
a ktos kto jezdzi espero jedzil tez lanosem? ........

JA!

Dokładnie takim, jakiego kolega Kovic chce się pozbyć.
Tylko tamten był złoty
W lanosie jest mniej miejsca!
Rdzewieje, mniej niż Espero, ale ruda też go kocha.
Lanos mniej pali (różnica niewielka ~0,5L).
Obecnie Lanos jest droższy, ale 2 lata wstecz ceny były podobne.
O bezpieczeństwie nie pisze, bo nie znam testów porównawczych obu aut.

Lanosem (2001r.) jeździłem przed zakupem Espero.
Wtedy to dość mocno zastanawiałem się nad zakupem któregoś z tych dwóch samochodzików.
Wybór padł na Espero.
Mimo, że cenowo na tym straciłem, nie żałuję.
Espero to dobry herbatnik

tak doszedlem do wniosku...
espero naprawde fajnie mi sie jezdzi...
dwie osoby napisaly ze roznicy w spalaniu raczej niema, takze zostaje przy esperonie psuje sie, jest wygodne, ma bogate wyposazenia...
moze za rok przesiade sie do nubiryw lanosa sie nie pcham...
pzdr

Cytat:
2005-08-24 09:21:02, iampinki pisze:
w lanosa sie nie pcham... pzdr

W lanosie jedyne co mi się podoba to silnik (1,6), chociaż na obrotach też wyje.

Cytat:
2005-08-24 09:28:19, piotr_ek pisze:
W lanosie jedyne co mi się podoba to silnik (1,6), chociaż na obrotach też wyje.

Ale nieźle idzie

no i nikt niepomyslał o pasazerach z tyłu w lanosie jest Saygonniewiem jak wy ale jakbym miał wybierac jazde z tyłu w lanosie lub w esperaku to bez wachania bym wybrał esperaka

Bez przesady z tym Sajgonem. Jest jak jest na taką wielkość auta, ale np. żona wsiadając do Lanosa z tyłu kilkukrotnie walnęła się głową w dach

Cytat:
2005-08-24 10:58:21, piotr_ek pisze:
.... żona wsiadając do Lanosa z tyłu kilkukrotnie walnęła się głową w dach

To akurat nie musi wcale być minusem

A i jeszcze w lanosie plastiki są chamskie!

Witam!!
Swego czasu kiedy miałem jeszcze Espero miałem bardzo duże mozliwości porównania Espero i Lanosa. Jeżdziłem moim Espero 2.0 CD 97r. (full wypas) i Lanos 1.6 00r. (full wypas) od ojca. Moje odczucia: lanos byl bardziej tandetny, szyby i centralny w lanosie lepiej chodzily(zwlaszcza zima), ABS w espero to nieporozumienie(powinno sie doplacac zeby go nie zakladali a nie na odwrot - niestety to prawda, wcale sie nie dziwie ze uzytkownicy espero maja zle zdanie o ABSie), w Lanosie ABS dziala super(pod warunkiem ze jest tojuz ten nowszy typ po 2000roku, 4-kanalowy Bosch - taki sam jak w Astrze 2 ). Lanos ma lepsze kopyto ale trzeba go zylowac (zreszta jak kazde 16V), espero ma za to lepsza elastycznosc i na trasy jest zdecydowanie lepszy i cichszy. Tak poza tym to Espero mial jedna poduche a Lanos dwie Espero co roku goscil u lakiernika z powodu rdzy, w lanosie ani sladu. Ogolnie rzecz biorac zamienilbym sie z ojcem na lanosa ale tylko dlatego ze jest mlodszy i wiecej wart. Jezdzac Lanosem nie dziwie sie czemu ludzie mowia ze Daewoo to szmelc Jesli chodzi o komfort jazdy espero bije lanosa na glowe. co do awaryjnosci to sie nie wypowiadam bo ani jeden sie nie psul. Pozdrawiam

P.S. Lanos od ojca jest obecnie do sprzedania