Jak w tytule: jak zdemontować nakładkę czołową nagrzewnicy w Atu Plus. Chodzi mi o ten panel w którym jest montowane radio, przełączniki nagrzewnicy, zegarek itp.. Czy można to zdemontować bez wyjmowania całej osłony nagrzewnicy. Jeżeli ktoś już to robił bardzo proszę o wskazówki dotyczące kolejności demontażu.
Panel środkowy schodzi samoczynnie bez obudowy nagrzewnicy. Odpinamy następująco.
1. Wyjmujemy radio - jak to już musisz sam wiedzieć jakie masz radio
2. Wyjmujemy sterowanie nagrzewnicą, wyczepiamy linkę z cięgna na obudowie nagrzewnicy i wypychamy regulator.
3. wyjmujemy zegarek i włącznik awaryjek i odpinamy od wszystkich przełaczników kable.
4. Wykręcamy gałkę biegów, co nam pozwoli zdjąć całą konsole.
5. odkręcamy dwie śruby które ukazały nam sie w narożnikach górnych po wyjęciu zegarka i włącznika awaryjek
6. Podwarzamy całość i demotujemy łącznie z miesziem lewarka.
Niestety drogi dalej nie wiem, wiem jak zdjąć to czarne w konsoli środkowej co powyżej opisałem, ale chyba o to ci chodziło, a jak chodziło o coś dalej to to i tak ci się przyda.
Zapomniałem dodać od wszystkiego odpinamy kable zasilania a od regulatora dodatkowo węże sterujące. Dodam że najlepiej powpinać po zdjęciu wszystkie na miejsce by przypadkiem nie popieprzyć czegoś przy włącznikach, bo tylko je można pomylić.
[ wiadomość edytowana przez: Mebig dnia 2004-01-03 22:14:59 ]