126 SWAP 1.1 SPI i skrzynia od CC 700

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chodzi mi po głowie taka myśl: otóż niektórzy z Was mają w swoich SWAPikach zamontowane skrzynie biegów od CC 700, jednak czy ktoś próbował przeszczepić ją razem z półosiami i przegubami?
Co o tym sądzicie? Czy to jest wg Was możliwe?

Cytat:
2005-07-28 12:55:15, N_I_T_R_O pisze:
jednak czy ktoś próbował przeszczepić ją razem z półosiami i przegubami?

Żeby wyeliminować problem urywających sie zabieraków m.in. ?
Pozdro Pozdro

Dokładnie, żeby zapomnieć o temacie urywających się zabieraków i przegubów.

komu w swapie urywają się zabieraki i rozwalają przeguby???

mnie nie jezdze na tym samym zestawie zabierakow i przegubow juz ponad rok. a tak nawiasem mowiac jak przegub homokinetyczny wytrzyma to padna bebechy w skrzyni (i tak tez na ogol sie dzieje).

dlatego w seryjnej skrzyni nie oplaca sie nic z tym kombinowac bo to tylko zwiekszy koszty

pomijajac fakt ze skrzynia od cc700 ma bardzo rally/racingowe przelozenia

Cytat:
2005-07-28 14:31:32, ZoLt4R pisze:
mnie nie jezdze na tym samym zestawie zabierakow i przegubow juz ponad rok. a tak nawiasem mowiac jak przegub homokinetyczny wytrzyma to padna bebechy w skrzyni (i tak tez na ogol sie dzieje).

Cytat:
pomijajac fakt ze skrzynia od cc700 ma bardzo rally/racingowe przelozenia

Ale ja pytam kogoś kto ma o tym jakiekolwiek pojęcie, więc daruj sobie.

Cytat:
2005-07-28 12:55:15, N_I_T_R_O pisze:
Chodzi mi po głowie taka myśl: otóż niektórzy z Was mają w swoich SWAPikach zamontowane skrzynie biegów od CC 700, jednak czy ktoś próbował przeszczepić ją razem z półosiami i przegubami? Co o tym sądzicie? Czy to jest wg Was możliwe?

Jest to mozliwe. W Wawce jezdzi malar 900 ze skrzynia od cc700, polosiami i piastami z cienkiego wraz z tarczami. Piasty pma przyspawane do wachaczy, choc dla mnie niezrozumiale jest polaczenie metalowego wachacza z zeliwna piasta.... Jednak jezdzi takie cos i rozstawem kol spokojnie miesci sie w nadkolach malucha.

Z drugiej jednak strony nie wiem czy jest sens robienia tego, bo to sztuka dla sztuki. Jezdzilem ponad dwa lata malarem 1.1 ze skrzynka od 700, pozniej wlozylem silnik 1.2 80KM i nigdy nie mialem problemow z przegubami czy zabierakami....

Cytat:
2005-07-28 15:38:54, N_I_T_R_O pisze:
Ale ja pytam kogoś kto ma o tym jakiekolwiek pojęcie, więc daruj sobie.

buahaha, tez masz duze pojecie widac bo nawet nie wiesz ile rzeczy w tym aucie trzeba bylo poprawiac "tunerze"

Myślę, że wszystko wyjaśniłem w tym poście : http://motonews.pl/forum/?op=fvt&t=97455&c=0&hq=ma%B3e+sprostowanie&f=25

Poza tym nie będę dyskutował z kserokopiarką. Tamten temat jest zamknięty. Idź poprawiać sobie malca. Nie mam zamiaru z tobą tracić czasu.

[ wiadomość edytowana przez: N_I_T_R_O dnia 2005-07-28 15:57:46 ]

czemu nie, lepiej przestec niektorych przed druciarstwem ktore uprawiasz i caly ten smieszny TRS. chlopaki na CM na szczescie juz przejrzeli na oczy. koniec z mojej strony.

Jedni nazywają to co robimy druciarstwem i nawet samochodem klasy WRC nie potrafiliby wygrać jakiegokolwiek rajdu czy wyścigu, inni tak nie sądzą i nawet maluchem potrafią "objechać " np subaru imprezę.
Nie ważne...

Jeżeli uznajesz ludzi z CM za jakiś autorytet to mi wszystko tłumaczy...

[ wiadomość edytowana przez: N_I_T_R_O dnia 2005-07-28 16:36:37 ]

Podejrzewam, że wkrótce kolejny wąteczek będzie miał kłódeczkę. Co to CM ??

Centomania, klub i forum (kącik), jest tam kilka osób które mają pojęcie co robią.

ps. rzeczywiście robi się off topic, proponuje tylko na temat pisać, bez prywat

Cytat:
2005-07-28 14:24:12, Art126 pisze:
komu w swapie urywają się zabieraki i rozwalają przeguby???

mi tez zabieraki i przeguby sie nie rozwalaja.

mi sie zluzowal jeden ale po zjeciu - sladu zuzycia niebylo

No więc stworzyłem coś takiego: skrzynia CC 700, półosie razem z przegubami również od CC 700. Półosie trzeba było skrócić. Hamulce tarczowe. Zdjęcie 3 i 4 w moim profilu. Auto jest na ukończeniu. Zobaczymy jak to będzie wszystko działać. Jak skończę to wrzucę więcej zdjęć.

nie wygląda specjalnie przekonująco...ale zobaczymy jak pojeździ.

a poradziłeś sobie jakoś z dluzsza linka prędkościomierza kręcącą się w druga stronę ???