Skrzynia AUTOMATYCZNA w Pony "92

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich !
Jestem nowicjuszem w samochodach tej marki więc uprzejmie proszę o radę. Zamierzam kupić Pony 1,5 '92 z automatem.

1. Czy ktoś z Was ma pojazd z automatyczna skrzynią biegów ?
2. Jak sprawują się te skrzynie w samochodach tej marki ?
3. Czy występują w nich jakieś typowe dolegliwości i usterki ?

Dodam, że automat nie jest mi obcy i od wielu lat jestem użytkownikiem samochodów z taką skrzynią. Mam o automatach dobre zdanie ale chciałbym poznać również opinie użytkowników automatu w Hyundai-u.

Pozdrawiam
Roman

Problemem starszych modeli Hyundai sa skrzynie- lubią sie łozyska sypać! Nie wiem jak jest z automatami, ale widziałem pare ogłoszeń sprzedarzy Pony z uszkodzoną skrzynią automatyczną!

Jak się o automat dba to się nigdy nie rozleci. Trzeba by udeżyć do mechaników zajmujących się naprawą takich skrzyć i niech oni się wypowiedzą czy często mają u siebie coś takiego lub tez skrzynie z mitsubishi w automacie.

Witam.Ja posiadam Hyundai Excel 90' (wygląda tak samo jak pony) z automatem i sprawuje się bardzo dobrze. W tej chwili autko ma przejechane 230 tys. km i skrzynia chodzi bez zarzutu. Raz była naprawiana jakieś 6-7 lat temu ale ciężko mi powiedzieć co wtedy z nią było nie tak, nie pamiętam też przebiegu przed naprawą. Nie wiem ile w tym prawdy ale czytałem że automaty od Audi a8 na ogół po 150tyś wymagają remontu...Osobiście polecam skrzynię automatyczną w Hyundai Pony.