Pompa paliwowa 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pompa paliwowa mi nie wydala, za malo podaje jak na potrzeby mojego gaznika. sa jakies metody na usprawnienie pompki oprocz planowania tej przejsciowki plastikowej??a moze pompka z innego auta??

a jak pozostaje tylko planowanie to na ile sobie moge pozwolic?

nierozumie jak pompka niewydala?? przeciez podaje zazwyczaj 3 razy wiecej paliwa niz potrzeba - reszta wraca zwrotem do baku. Jesli w moim 903 wyrabia z zapasem polowy paliwa to jakim cudem u ciebie niewyrabia? pewnie jest skaszaniona

no to w takim razie musi byc cos z nia nie teges, bo po przerobieniu gaznika przy 5 tys odcina (wczesniej spokojnie 5,5) a przerobka polegala jedynie na daniu wiekszych dysz, skroceniu dyfuzora i zmianie poziomu paliwa. pozatym widac na filtrze ze jakos slabo ciagnie

a mzoe zmien na dobra jak dalej bedzie kicha to splanuj glowiczke pompki porthos tak robil i dawala wiecej.a mzoe odcina bo sprezynki wyrobione w aparacie badz sprezyny zaworowe ?

na pewno. niepisalbym tak gdyby nie rozmowa z pewnym mechanem ktory mi grzebal przy 903 podczas problemu ze zwrotem paliwa. moj silniczek palil na zle wyregulowanym gazniku 14/100 a zwrotu i tak wracalo ponad polowe. wiec zmienpompke - profilaktycznie. no chyba ze masz mega potwornego smoka;p

w zasadzie sie dowiedzialem ze w pompce sie nie ,ma zabardzo co popsuc oprocz tych sprezynek i zaworkow, wiec jutro sie kupi nowe, a zamiast planowania glowczki mozna dostac te bolce co popychaja pompke dluzsze.
a smok to taki chyba nie jest jakies 35 km wiec az tyle to tam nie potrzebuje. ale pamietam ze jak mialem serie to jak mu gaz nacisnalem to w filtru byl wir, a tutaj jakis strumyczek se plynie ;/

[ wiadomość edytowana przez: comar dnia 2005-08-27 20:55:28 ]

Cytat:
a zamiast planowania glowczki mozna dostac te bolce co popychaja pompke dluzsze

mozna mozna tylko ze jak masz alternator co pewnie masz to moze stary wyciagniesz ale nowego juz raczej nie wsadzisz bez sciagania altka dlatego lepiej jest zeszlifowac ta kostke

oooo tego to juz nie wiedzialem, a alternatora to mi sie nie chce wyciagac ;]

ile ta kostke przyszlifowac???

i takie pytanie

na ile ustawic w gazniku plywak zeby nie brakowalo paliwa. bo te 7/15 chyba mojemu nie starcza, chyba ze sie myle...

Przerywanie powyżej 5 tyś to nie wina paliwa a powietrza!! Ja miałem taki problem, że przy 5,5 mi przerywał. teraz po założeniu strumienicy dolotowej Węglarskiego silnik bez problemu dochodzi do 6.5tyś;] Tak więc nie tędy droga;/

tez mam strumienice dolotowa, pozatym auto mi przerywa na hopach jak go podbije i mysle ze to jest ten sam powod. (uszczelka nieprzelewka jest oczywiscie)

mialem to samo. u mnie winna byla uszczeka bo prszelwalo paliwo do gardzieli z komory.

uszczelka wymieniona, wogole caly gaznik przezemnei zregenerowany