Witam,
Zaobserwowałem dziwny problem w swojej instalce ( OMVL Dream , wtryski Fast ).
Otóż w trakcie pracy klimatyzacji, instalka odmawia współpracy, silnik sie "dusi", brak jest mozliwości rozpędzenia autka powyżej 90 km/h.Podobnie ma sie rzecz w trakcie postoju - nie przełącza na gaz. Gaziarze stwierdzili iz ciecz przepływająca przez reduktor nie ma wystarczającej temperatury a co za tym idzie reduktor nie ma możliwości uruchomienia się ....
W trakcie dłuższej jazdy z wyłączoną klima problem w 100 % zanika.
Gaziarze ( Expert Roczniak Tarnów z filią w N.Saczu ) przedstawili mi cały katalog potencjalnych usterek - padnięty termostat, uszczelka pod głowicą, uszkodzona klimatyzacja, uszkodzona pompa wody itp.............
Uznali swe dzieło za całkowice sprawne i problemy zrzucili na uszkodzenie w pojeździe całkowicie niezależne od instalacji gazowej.
Nadmienię iż jazda na benzynie - 100 % ok, nie zauważyłem żadnych niepokojących problemów z temperaturą...........
Czy ktoś z szanownych Forumowiczów miał może podobny problem lub może mi przybliżyc tę jakże dziwną korelację pracującej klimy i odmawiającego posłuszenstwa gazu..........................??????????