Informatyk potrzebny -- router

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiem ze powinienem to umiescic w OFF-TOPIC ale zanim moderatorzy to przeniosa niech powisi tutaj.
Tak jak w temacie potrzebuje informatyka ktory skonfiguruje mi tego diabla, bo za cholere nie umiem dojsc z nim do ladu.

Model routera to ASMAX Ar-804gu

Internet chodzi mi jakbym siedzial na modemie i nie wszystkie strony sie otwieraja. Place kazda kase za pomoc !!!

Pomocy

Powiedz cos więcej. Rozumiem, że podłączony jesteś bezprzewodowo z nim, tak? Jeśli tak to sprawdź z jaka prędkość jest wynegocjowana pomiędzy Twoją kartą a odbiornikiem w modemie. Miałem taki problem kiedyś pomiędzy swoim notebookiem i kolegi. Musielismy jeszcze raz zainstalowac sterowniki od kart. U Ciebie sytuacja jest nieco inna. Moim zdaniem gdzieś masz ustawioną jakąś filtrację pakietów i dlatego on tak wołowato chodzi. Spróbuj go zresetować alboi najlepiej przywrócić ustawienia fabryczne. Jeśli masz Neostradę to ponowne skonfigurowanie sprowadza sie tylko do wpisania użytkownika i hasła.
Opisz dokładniej sytuację.

nara

widzę, że on ma również inne porty - jeśli z nich korzystasz to spróbuj sprawdź na każdym prędkość z jaką się połączył z kompem.

[ wiadomość edytowana przez: markij dnia 2005-09-01 14:21:51 ]

Znalazłem coś takiego aktualizacja firmware ASMAX AR 804gu może się przyda

Mam dwa kompy przylaczone do kompa kablem (skretka) i jeden WiFi na wszystkich jest tak samo tzn albo sie otwiera bardzo wolno albo wcale.

Cytat:
2005-09-01 14:37:20, Pycel pisze:
Mam dwa kompy przylaczone do kompa kablem (skretka) i jeden WiFi na wszystkich jest tak samo tzn albo sie otwiera bardzo wolno albo wcale.

no to na 100% masz źle skonfigurowany modem/router.
Na odległość Ci tego nie skonfiguruję. Ale przeglądałem instrukcję obsługi od niego. Tam jest pięknie krok po kroku opisana konfiguracja. Myślałem, że jest to jedno z prostszych urządzeń, ale niestety się pomyliłem - tutaj trzeba jeszcze kilka innych rzeczy wpisać. Spróbuj zgodnie z instrukcją skonfigurować go jeszcze raz. Jeśli to nie pomoże to chyba trzeba zapytać ISP co sie dzieje.

Może gdybys podał mi IP tego modemu + użytkownika (modemu) i hasło to mógłbym zrobić to za Ciebie. Oczywiście nie publicznie tylko jakoś przez GG może.

[ wiadomość edytowana przez: markij dnia 2005-09-01 14:42:41 ]

[ wiadomość edytowana przez: markij dnia 2005-09-01 14:44:45 ]

Markij dobrze gada, można to zrobić na odległość, również służę pomocą.