Dziwny włącznik po regulacją świateł...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam w mojej Omci, pod regulacją świateł dziwny, acz ciekawy włącznik z diodką (ON-OFF). Nie mam pojęcia do czego on służy, nie spotkałem takiego w innych Omegach z okolicy. Dla mnie wygląda to na samoróbkę, choc inni twierdzą że jest to fabryczne.

Czy ktoś z Was ma też coś podobnego w swoim aucie?

[ wiadomość edytowana przez: Dany79 dnia 2005-08-20 11:46:18 ]

Mnie to zdecydowanie wygląda na samoróbkę. Trzeba wybebeszyć i sprawdzić do czego jest to podłaczone...

samorobka. wyglada na jakis detonator albo cóś...

Ja miałem w tym miejscu założony (samodzielnie oczywiście) włącznik tzw. świateł dziennych.

Niektórzy mają np. pilot do garażu.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Ja mam w tym miejscu przełącznik LPG-benzyna.

stawiam na NOx

Napewno nie jest to przełącznik LPG-benzyna i włącznik świateł. Niestety będe chyba zmuszony to rozbebeszyć, a obawiałem się tego, bo zapewne przy okazji coś innego popsuję .
Jak już to zrobię to dam znać o wyniku dochodzenia, a jak będzie to "coś" ciekawego to wstawie foto.

Sprawdż czy to nie dodatkowy włącznik wentylatora chłodnicy,u mnie w B założyłem cosik podobnego do wiatraków

Faktycznie wyglada jak fabrycznie garazowo zalozony przez ZENKA w garazu Pewnie byly jakies dodatkowe halogjeny bo LPG raczej ma 3 pozycje i wiecej kontrolek

Rozbebeszyłem więc tą dziwną "przełączalnie" i NIC, poprostu nic. Włącznik ON-OFF sobie tylko jest i do niczego nie podłączony, nawet na stykach widac jakby nigdy nic na nich nie było wetknięte.
Dioda ma krótkie, kabelki które sobie ot tak dyndają i też nie są do niczego podłączone.

CO za bezsens

Przypomniało mi się, gdy kolega wojsko w Poliklinice odrabiał:

Pierwszego dnia chciał wody nalać do czegoś tam, za kurki - a tu nic.

Okazał się, że fachowcy wmurowali baterię w ścianę o tak sobie. Nawet kafelki położyli na wierzchu.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec