Co trzeba wymienić w MK IV żeby nie drgała kierownica ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich szanownych forumowiczów.
Mam taki mały problemik, jak w temacie. Czy jest jakiś drążek który trzeba wymienić, krzyżak? Co to trzeba wymienić?
końcówki drązka wymieniłem, tarcze nowe, wywazone koła, a są bicia na kierownicy. Pozdrawiam!

drga przy cały czas czy tylko przy hamowaniu?

przy hamowaniu już nie, bo wymieniłem wczoraj tarcze i klocki, przy 120 sa takie sporawe srgania a podczas jazdy minimalne prawo lewo, po zatym nie mam kierownicy prosto przy jedździe na prost tylko jakieś 10 stopni w prawo - żibieżnośc byłem ustawić i dalej lipa

Z tym poruszaniem kierownicy *prawo lewo prawo lewo*.... tez tak mam. Tarcze nowe, klocki nowe, wszystko posprawdzane... moze przekladnia...?

...nawet zabardzo nie wiem co to jest ... jakie koszta mniej-więcej ?

Luudzie! ja stawiam na krzywą opone albo nie wywarzone któreś koło! proponowałbym najpierw to sprawdzić (najlepiej założyć na zapasowe na przód i wtedy zobaczyć czy trzęsie dalej) a potem brać sie za drążki, hamluce i inne rzeczy.

Ja też wyważyłbym koła jeszcze raz. A tak poza tym to opony wymieniałeś. A jeśli nie to jak długo na nich jeżdzisz???stara opona też powoduje bicia które pszenoszą sie na kierownicę

Ja bym jeszcze sprawdził czy półos któraś nie jest krzywa albo przegub wewnętrzny nie jest zabardzo wybity.

a czy wymiana "krzyzaka" coś pomoze ? bo kiedyś przydzwoniłem dobrze lewym kołem w wysepke na ulicy, wymieniłem te wszystkie rzeczy co pisałem wcześniej, gałki wachacz tarcze wyważone koła i ustawiona zbierzność.