LPG i przebieg

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy sa jakies przeciwskazania zeby zamontowac gaz do Poloneza, ktory przejechal juz 125 tys km?

teoretycznie moze co to rozszczelnić silnik i straci on troche kompresji (wypalenie/wypłukanie nagarów i osadów z cylindrów) ale koszty benzyny są tak zabójcze że oszczędność obmyje łzy z posiadania mułowatego samochodu.
Sprawdź jakie ma ciśnienie w cylindrach - jeśłi w normie to mozęsz zakłądać.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Ja zalozylem przy 142000 i widze same plusy .
Mam aktualnie 158990 km.

Ja założyłem w maju przy 207.000 i teraz mam 222.500
Też widzę same plusy.
Aaaaa, kurde tylko to nie polonez

ja swoim 1.5 dojezdzilem na gazie do 150 000 wszytko na gazie!(moze w sumie z 1000 na benzynie) i padl mi! .... rozrusznik.... ogÓlnie niewidzialem szybszego zuzycia na gazie! w porownaniu z innymi polonezami bez gazu! teraz zagoscilo 2.0 tez na gazie i zobaczymy jak sie bedzie miewało!

[ wiadomość edytowana przez: OLO dnia 2005-09-04 23:50:43 ]
[ powód edycji: dlatego została poprawiona ]

Zalozylem po 130 000 i zaczely sie dolewki oleju pomiedzy wymianami.

Cytat:
2005-09-04 23:53:01, road_runner pisze:
Zalozylem po 130 000 i zaczely sie dolewki oleju pomiedzy wymianami.

Nie wiązałbym jednego z drugim. Może masz poprostu ciężkiego buta

Ja swojego gazowałem przy 100kkm i awarie jakie mnie trapiły, nie były związane z LPG, a przy 150kkm mój Poldzio poszedł do kolejnego właściciela . Oleju nie brał prawie wcale (200 ml. na 13000)

Czy do Cienkle Czento mozna, ktore ma ok 150 tym km przebiegu, mozna gaz zalozyc, bez szkody dla silnika>

Cytat:
2005-09-05 08:13:50, GenesisA pisze:
[...] Cienkle Czento mozna, [...]

takiej pisowni jeszcze nie widziałem

co do twojego pytaniam to jaki silnik masz w cienkim?

Silnik to 900
Cienko ma juz swoj przebieg.
Czv zalozenie gazu po takim przebiegu nie zaszkodzi mu.
Czy nie wymyje nagarow?

PS.
Przepraszam za pisownie

Cytat:
2005-09-04 23:32:24, andy247 pisze:
Czy sa jakies przeciwskazania zeby zamontowac gaz do Poloneza, ktory przejechal juz 125 tys km?

Teściu zamontował w swoim Fiacie 125 z 86 r. instalację gazową, silnik miał w tym czasie przebieg 180 tyś km bez remontu silnika. Do dnia dzisiejszego Fiatem przejechał na gazie 100 tyś km, łącznie na silniku, bez remontu kapitalnego zrobił 280 tyś. Silnik zapala bez problemów, nie jest zamulony, spalanie ma w normie.
Ja poprzednim swoim samochodem, a był to Fiat 125 po remoncie silnika zainstalowałem gaz i przez okres siedmiu lat przejechałem nim 130 tyś km. Do momentu sprzedaży palił nie całe 10 litrów gazu na 100 km. Na gazie był dynamiczniejszy niż na benzynie, byłem z niego bardzo zadowolony.