MotoNews.pl

Mam problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
panowie sprawa wyglda tak: po nagrzaniu sie silnika 16-16v ZETEK obroty spadaja do 900 a po chwili do 500 i samochod gasnie.Nie dzieje sie to zawsze,ale ostatnio coraz czesciej. mechanicy nic nie widza.POMOCY

witaj
ja ustatnio (wczoraj) u ojca kopma resetowalismy i jest super chodz to nie zetec
Ja dzis w swoim (ZETEC) wymienilem swiece i kable jak narazie obroty rowniutkie a przedtem potrafily spadac.

rozjazd a dokladnie w jaki sposob zresetowac kompa?? wystarczy odlaczyc akumulator???? moj czasami zostaje na wysokich obrotach

Cytat:
2005-10-12 19:15:26, Malenstwo_WSH pisze:
rozjazd a dokladnie w jaki sposob zresetowac kompa?? wystarczy odlaczyc akumulator???? moj czasami zostaje na wysokich obrotach

odlaczyłem minus od akumulatora na 2h silnik byl w miare zimny zapaliem bez gazu i tak sobie chodzil ze 30 minut do wlaczenia wiatraka potem obroty na 1200 przez 3 minutki i w miasto nie przekraczajac 2000 obr wszystko bez gaszenia motoru efekt pioronujacy przedtem tylkjo na pb 98 chodzil dobrze a ostatnio i nawet na niej gasl a teraz jak z salonu!!