Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() kajjo TOYOTA DRIVER Toyota RAV4 Kraków | 2006-04-18 21:17:28 Jest to możliwe tylko trzeba dysponować jeszcze tym poprawionym oprogramowaniem. I tak się zastanawiam skąd oni to wzieli? |
kasiulka75 warszawa | 2006-09-07 07:04:03 hmmmmm....... no cóż ja im nie zapłacę, weług mojej wiedzy jest to wada "wrodzona", poza tym ponoć tego oprogramowaia niemożna poprostu skasować i wgrać nowego, a trzeba wymianieć to całe ECU ![]() |
![]() kajjo TOYOTA DRIVER Toyota RAV4 Kraków | 2006-09-07 07:12:09 A na dodatek nie ma pewności czy wymiana samego ECU pomoże bo wg poufnej informacji wysłanych przez TMP do ASO jest sugestia wymiany w komplecie z ECU, katalizatora i obydwóch sond lambda - a to już jest koszt 9 tys PLN |
![]() kajjo TOYOTA DRIVER Toyota RAV4 Kraków | 2006-09-07 07:16:18 A na dodatek nie ma pewności czy wymiana samego ECU pomoże bo wg poufnej informacji wysłanych przez TMP do ASO jest sugestia wymiany w komplecie z ECU, katalizatora i obydwóch sond lambda - a to już jest koszt 9 tys PLN |
kasiulka75 warszawa | 2006-09-07 07:23:15 ![]() kopać leżącego???? ![]() ale o katalizatorze słyszałam... tylko te sondy lambda to jest dopiero nowość dla mnie ![]() |
kasiulka75 warszawa | 2006-09-07 07:30:31 czyli mam rozumieć, że to złe oprogramowanie miało negatywny wpływ na katalizator, i gdyby nie to, to obecnie nie trzebaby wymieniac katalizatora??? (nie mówiąc o tych sondach) |
marcinm TOYOTA MANIAK ... | 2006-09-07 09:22:00 pozostaje jeszcze poszukać używki, te auta trafiają się już czasem dobrze poobijane w częściach...
tylko jaka gwarancja że soft będzie lepszy niż się ma... ehh, VVT... jak komunizm... w teorii super ![]() pzdr [ wiadomość edytowana przez: marcinm dnia 2006-09-07 09:22:36 ] |
poulwoi Avensis Warszawa | 2006-09-07 11:24:40 Witam
Eeee nie wszystko jeszcze stracone, jest jeszcze szansa na wymiane tego ECU pomimo , ze samochod jest po gwarancji. Ja wlasnie mialem taka mozliwosc ( mam jeszcze korespondencje z TMP gdzies w archiwum poczty ![]() p.s. Teraz mam Ave i jest spokoj ![]() pozdr |
![]() Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-09-07 12:30:50 Podobno w VVT-i nie przewidziano nadwymiarowych rzeczy ale moze sie myle....
, pozostaje tytlko nominalne pierscienie zalozyc i tyle a ECU to juz wogole sie nie zanm ale jak bym mialo kupowac VVT-i toyoty to wybralbym ...honde przynajmniej nie ma takiego przegiecia toyota przestala robic dobre auta kilka lat temu cieawe jak dlugo pojedzie na wizerunku niezawodnego auta i swojej marce ![]() |
kasiulka75 warszawa | 2006-09-07 16:28:24 no i właśnie zastanawiam się nad kupnem avensisy... bo jakoś się zraziłam...
chyba będzie accordzik grany... a na inna benzynę się nie przerzuciałam, bo mi nic nie stuka, tylko po dłuższej tasie check engine się zapala ![]() ehh.. poczekam... zobaczę co w trawie piszczy ![]() |
![]() Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-09-08 09:30:30 ja bym sie z benzyny wogole przezucil bo os 1-go stycznia ma podrozec o 25gr. akcyza i to juz pewnik a co za tym idzie nasi krwiopijcy czyli Orlen, lotos i inne podnosa cene na swoich stacjach o 40 moze 50 gr/L wiec paliwko bedzie kosztowac 5zł/L .... ![]() |
![]() pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2006-09-08 11:33:39
a ja akurat jestem ze swojego b.zadowolony i to nie toyota przestała robić dobre samochody tylko cykl produkcji nowego auta sie skrócił (kiedyś od deski do salonu było jakieś 5 lat dziś jest koło 3) co powoduje, że różne dziwne rzeczy wychodzą w nowościach i nie ma znaczenia czy to Toyota czy nie - wystarczy popatrzeć na akcje serwisowe. Po prostu należy kupować auto po 1-2 latach na rynku ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2006-09-09 03:31:57 Spalanie stukowe przy przyspieszaniu ????
to znaczy ze masz Corolle 98 z vvti. Na ta usterke bylo 8 krotnie modyfikowane oprogramowanie ECU za kazdym razem samochod byl bardziej mulowaty a detonacje jak bylo slychac tak slychac... no pomiedzy 1 a ostatnia wersja podobno jest znacznie ciszej.Zabrudzony przeplywomierz powietrza znacznie zjawisko poteguje,nalezy go przemyc Carboclinerem zdjac kleme na 5 minut a potem przegonic auto na wysokich obrotach 3 bieg dodawac gazu do dechy i puszczac pomiedzy 3000 a 5500 przez jakies 5 km w celu oczyszczenia wtryskow.po tym zabiegu samochod jest dynamiczny i stuka slabiej powodzonka |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2006-09-09 08:23:58 Wymieniajcie przepływomierze to POMAGA ![]() |